Dyche: – VAR hadde rett

Sean Dyche har lenge vært positivt innstilt til VAR selv om noen av avgjørelsene ikke har gått i deres favør, men etter dagens oppgjør mot Bournemouth hadde sjefen all grunn til å støtte den digitale teknologien. Vydra, Rodriguez og McNeill sørget for at det ble en minneverdig ettermiddag på Turf Moor.

Eddie Howe sitt mannskap åpnet målkontoen på Turf Moor, men VAR ville det annerledes og annullerte målet etter armbruk i feltet. I annen omgang sørget Vydra for sitt andre mål på like mange kamper etterfulgt av utligning signert Callum Wilson. VAR var tilstedeværende igjen og annullerte også dette målet ettersom det var håndbruk på motsatt side i forkant av kontringen som ledet til mål. Dermed ble det straffe til Burnley og Jay Rodriguez økte ledelsen fra krittmerket.

På tampen av kampen satte Dwight McNeill inn 3-0 med et knallskudd fra utkanten av feltet.

Det var en interessant kamp av mange årsaker. Jeg var ikke glad over alt jeg så, men jeg er henrykt over sluttresultatet, sa Dyche. Det var antageligvis en avvikelse fra normen fordi jeg tror ikke dette hender ofte. I første omgang var de bedre enn oss på en dag med sterk vind. Det ga dem et momentum og de hadde bedre kontroll på kampen og skapte oss flere problemer.

Det beste av spillet vårt er når ting ikke går så bra, men vi er med i kampen. Det gir oss alltid en mulighet og Nick Pope er der av flere grunner, den ene er at han er toppkeeper. Han reddet noen store sjanser og så hadde de uheldigvis den VAR-hendelsen som gikk imot dem. Det første må være vanskelig å svelge, men det var håndball og det ledet til mål. Det ble gjort klart at mål ikke vil bli gitt i slike situasjoner og man kunne se at gutten (Billing) beveget seg mot ballen. Selv om det er vanskelig så var det faktisk bruk av armen.

I annen omgang snudde kampen fikk vi og vinden et fikk et grep om kampen. Utover i omgangen ble vi sterkere og sterkere, og når det kommer til mål nummer to så var det bruk av arm, så enkelt er det. Det føyer seg til furien fordi de kom seg fra en side til den andre og scoret, noe som ikke er ideelt for verken spillerne eller fansen. Men det var bruk av armen og til syvende og sist var det rett avgjørelse. Jeg kunne se det fra der jeg sto.

Armen hans var i en unaturlig posisjon og så kastet han armen mot ballen i tillegg. Fjerdedommeren bekreftet at de så på det umiddelbart og heldigvis tok tok de rett avgjørelse, avsluttet manageren.

Kampens tredje målscorer var Dwight McNeill. Unggutten hadde en god kamp og skapte problemer for the Cherries gjennom 90 minutter. Da var det rett og slett fortjent for vingen å sette spikeren i kisten med 3-0. Det måtte noen forsøk til i løpet av kampen, blant annet et stolpe-skudd før det løsnet for McNeill som sendte et skudd fra utkanten av feltet og rett forbi Aaron Ramsdale.

Det første skuddet gikk i stanga og vi så på hverandre med litt latter, men heldigvis fikk jeg ballen forbi han idag. Noen av guttene sa at det lå i kortene, men jeg er bare glad for å ha kommet på scoringslisten. Jeg elsker å spille for klubben og det er alltid fint å score. Det viktigste er tre poeng, men det er en bonus score og feire foran hjemmefansen. Jeg har ventet en stund og nøt hvert øyeblikk.

McNeill la opp til Matej Vydra og noterte seg med det ti målgivende, den yngste i Premier League sidestilt med Manchester City-angriper Raheem Sterling. Som nevnt tidligere ble VAR et tema i denne kampen med to annullerte mål, men Burnley klatret oppover tabellen og har Europa-spill innen rekkevidde.

Det utgjør en forskjell og det snudde kampen fra 1-1 til 2-0 og derfra dominerte vi annen omgang og fikk to mål til. Ved første øyekast trodde jeg det var armbruk, men de hadde en god kontring og scoret. Jeg trodde det sto 1-1 og at vi måtte kjøre på, men VAR annullerte og plutselig ledet vi 2-0. Det ga litt pusterom. Noen VAR-avgjørelser snudde kampen i vårt favør, men det er fint at vi fikk tre poeng. Vi spilte bra, spesielt i annen omgang.

Første omgang var litt vrien for oss, men vi snudde det i annen omgang og leverte en god prestasjon og sikret tre fortjente poeng. Den viktigste jobben for oss er å bli værende i Premier League og man vet aldri hva som kan skje. Kanskje vi kan spille i Europa igjen? sa McNeill.