Poengdeling på St. James Park

(Newcastle 0-0 Burnley): En seig kamp på St. James Park endte med poengdeling. Hjemmefansen var lite fornøyde med resultatet, mens Burnley kunne glede seg over den sjette strake kampen uten tap.

The Clarets stilte med samme mannskap som i forrige kamp, men Chris Wood var å se på benken. Newcastle på sin side fikk tilbake Shelvey i lagoppstillingen. På tribunen var England-sjef Gareth Southgate.

Det startet rolig på St. James’ Park og Burnley var de første til å skape noe nevneverdig med et tidlig frispark i det 3.minutt. Ballen gikk rett i klypene til Dubravka som landet feil og trengte litt behandling, men klarte å fortsette kampen. Clarets-fansen var som vanlig hørbare fra tribunene.

Dwight Gayle (9′) skapte kampens første halvsjanse og det kunne blitt farlig i det Pope skled mens han løp for å plukke opp ballen, men kom seg raskt på bena hindret Gayle å nå ballen i feltet. På motsatt side fortsatte Vydra og Rodriguez sitt gode samarbeid og ga Toons-forsvaret litt å bryne seg på.

Almiron (17′), Rodriguez (19′), Hendrick (21′) og Almiron (27′) forsøkte seg foran mål fram mot halvtimen uten å finne nettmaskene. Ritchie (32′) og Mee (35′) forsøkte seg også, men heller ikke de hadde hellet med seg. I det 41.minutt skrek Newcastle etter straffe etter en redning langs bakken av Tarkowski, men verken dommeren eller VAR lot seg imponere.

I sluttminuttene presset hjemmelaget på og skapte spennende muligheter, men alt ble sendt like til side for mål og fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt. Newcastle avsluttet omgangen sterkt, men lagene gikk til pause målløse.

Annen omgang startet i samme spor som før sidebytte, men Hendrick og McNeill byttet plass på kantene. Ikke mange minuttene uti omgangen byttet de tilbake. Shelvey (49′) forsøkte seg på et frispark 25 meter fra mål, men skuddet gikk over og til side for mål. Hjemmelaget virket å ha et lite grep om kampen og var mer produktive med ballen uten at det ble materialisert til mål.

Sean Dyche øynet en mulighet og sendte Chris Wood utpå i det 57.minutt. Innbytteren forsøkte seg med et skudd like etter timen, men skuddet gikk over målet til Dubravka. Burnley hadde enda ikke klart å få et rent skudd på mål. Jay Rodriguez (62′), Chris Wood (64′) og Gayle (65′) fikk opp pulsen på tribunen, men samtlige hadde vansker med å treffe mål.

Klokken tikket stadig nærmere fulltid og ingen av lagene hadde egentlig klart å skape de store målsjansene. Begge lags forsvar gjorde en god jobb og store deler av kampen foregikk på midtbanen. Det luktet poengdeling lang vei. I det 77.minutt ble Joelinton tatt av banen for 16.gang denne sesongen og erstattet av Allan Saint-Maximin.

Ritchie (80′) forsøkte på et skudd fra 25 meter, men også dette gikk utenfor. Innbytter Saint-Maximin (85′) og Miguel Almiron (86′) skapte spennende muligheter, men ingen klarte å overliste Nick Pope. Det må sies at Charlie Taylor sin klarering på Almiron var verdig en medalje.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det virket som om begge lagene var fornøyd – iallefall Burnley – med ett poeng. Det endte med poengdeling i Newcastle og Burnley er ubeseiret på seks strake kamper. Hjemmefansen på siden var misfornøyd og buet på hjemmelaget.

Newcastle: Dubravka, Manquillo, Fernandez, Lascelles, Rose, Almiron, Hayden, Shelvey, Ritchie, Gayle, Joelinton (Saint-Maximin 77)
Innbyttere: Darlow, Lejeune, Schar, Yeldin, Bentaleb, Longstaff, Saint-Maximin
Gule kort: Rose 33, Gayle 59, Shelvey 70, Manquillo 87

Burnley: Pope, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Cork, Westwood, McNeill, Rodriguez, Vydra (Wood 57)
Innbyttere: Hart, Long, Pieters, Brady, Brownhill, Lennon, Wood
Gule kort: Bardsley 39, Tarkowski 63, Mee 90+2

Dommer: Andrew Madley