– Laget er bygget på å forsvare seg

Manager Dyche følte seg litt tom etter at the Clarets ikke maktet å dra i land en viktig seier mot Newcastle, men solid forsvarsarbeid sørget for at the Clarets spilte sin 11.kamp denne sesongen uten baklengs.

På de seks site kampene har det blitt fire seire og to uavgjort, fire av disse har vært uten baklengsmål og elleve totalt denne sesongen. En mer enn nummer to på listen: Allison (Liverpool). Manageren var merkelig nok skuffet over å ikke sikre the Clarets’ første seier mot Newcastle siden 1976, tatt i betraktning deres form den siste tiden.

Foto: BurnleyFC.com

Vi har kommet dithen i denne klubben der Newcastle har tapt kun tre kamper hjemme denne sesongen, og vi spilte uten baklengs, men jeg er fortsatt litt skuffet. Det sier litt om hvor langt vi har kommet. Fire seire og to uavgjort er ikke enkelt å få til i Premier Leauge, men vi er ofte bedre enn mange tror.

Vi har 38 poeng og jeg er alltid sulten på mer. Jeg må forbli balansert fordi vi fortsatt er et pågående arbeid og ingen storhets-epoke. Jeg føler meg litt tom fordi vi kom hit med god lagånd, men så allikevel litt tamme ut. Jeg er sikker på at når jeg våkner imorgen så kommer jeg til å være mer tilfreds enn det jeg er nå. Jeg forventer mye av spillerne og det burde de også fordi de vokser hele tiden og gjør seg fortjent til å spille i Premier Leauge.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er kanskje over-kritisk overfor spillerne fordi de har hentet mange poeng den siste tiden, men man blir grådig og forventer stadig mer. Det vi har oppnådd de siste fem kampene og nå denne, fikk meg til å forvente mer selvtillit med ballen. Samtidig så jobbet vi hardt, spilte uten baklengs og sikret ett poeng.

Vi prøvde mye og ofte, men levde ikke opp til forventningene på topp. Vi var sterke defensivt. Det er elleve kamper uten baklengs nå og best i ligaen, så det er en gledelig side ved det. Vi fikk aldri et grep om kampen og klarte aldri å vinne kvaliteten til å åpne kampen i vårt favør. Jeg mener det var en nervøsitet på tribunene i første omgang og sa til spillerne at vi kan vokse på slike øyeblikk.

Foto: BurnleyFC.com

I annen omgang fikk de et grep om kampen og all ære til dem for at de klarte å få ballen fram og stilte flere spørsmål, men forsvarspillet vårt var veldig bra og vi avverget de fleste problemene, sa Dyche.

En av dem som hadde en god dag på jobb for the Clarets var James Tarkowski. Midtstopperen og forsvarsrekken sørget for å måke unna det meste Newcastle vartet opp med og bidro til å sikre ett viktig poeng i en målløs kamp. Det var samtidig Tarkys 100. start for the Clarets.

Foto: BurnleyFC.com

Vi hadde en jobb å gjøre og fikk den gjort. Et poeng på bortebane er alltid bra, spesielt når man klarer å holde buret rent. Det var gledelig selv om vi gjerne skulle ha spilt litt bedre. Det var øyeblikk der jeg mener vi gjorde det greit, men vi er bygget på forsvaret vårt og gjorde jobben idag. Det er elleve kamper uten baklengs nå.

Hvis du ikke kan vinne, så ikke tap. Dette er et vanskelig sted å spille og det er lag under oss som kjemper for å overleve. Heldigvis har vi kommet ut av den gruppen og vet hva som venter av oss. Vi har satt oss i en god posisjon og selv om det aldri er trygt før poengene er på plass, så ser vi opp mot de lagene over oss og jager dem.

Foto: BurnleyFC.com

På tribunen var også England-manager Gareth Souhtgate og slikt vekker selvsagt spekulasjoner. Både Mee, Tarkowski og Pope hadde en god dag på jobb, noe deres ellevte kamp uten baklengs synliggjorde. Med internasjonale kamper neste måned, håper Tarkowski på nok en innkalling til de tre løver, men tar ingenting for gikk og prioriterer klubben først.

Jeg ønsker å imponere og den eneste måten det kan gjøres er å spille bra og forhåpentligvis vil prestasjonene fange oppmerksomhet. Prioriteten min er klubbfotballen og hvis landslagspill dukker opp, så er mer en glad for å være en del av det, sa Tarky.

Foto: BurnleyFC.com