Poengdeling og kort-bonanza

(Burnley 1-1 Tottenham): Burnley fikk en pangstart mot Furtninhos mannskap og ledet allerede før kvarteret var spilt. Hjemmelaget dominerte første omgangen og etter sidebytte utlignet Spurs på straffe. Dommeren var kontroversiell der Burnley ble snytt for straffe, delte ut kort for moro skyld. Det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley gjorde ett bytte i forkant av oppgjøret mot Tottenham der Chris Wood erstattet Matej Vydra på topp. Ikke overraskende var også Gareth Southgate å se på tribunen.

Gjestene gikk friskt ut og trengte ikke mange sekundene før de flekket tenner i feltet til Nick Pope, men the Clarets fikk ryddet opp. Wood (5′) og Rodriguez (8′) kom til gode muligheter etter at Burnley fikk et lite grep om kampen. Hjemmefansen holdt leven på tribunene og sang «Eric Dier, your brother is a twat» i lys av hendelsene som fant sted mot Norwich der Dier løp opp på tribunen og jaget en fan som hånet han.

Jack Cork (11′) sendte et skudd rett på keeper Lloris og etterfulgt av pasningspill som involverte det meste av Burnley-laget havnet kula hos NcNeill som la inn i feltet. Kula ble klarert og havnet hos Jay som sendte skuddet rett på Lloris, keeperen måtte gi retur og der var Chris Wood rett mann på rett sted og sendte ballen i nettet. 1-0 til Burnley i det 12.minutt!

Et McNeill-frispark (20′) gikk rett over buret til Lloris, samtidig som gjestene spilte litt mer fysisk enn nødvendig på Turf Moor. Innleggene haglet mot Spurs-feltet før Lamela (29′) omsider fikk testet ut Nick Pope, men skuddet gikk rett på tårn-keeperen.

Ting gikk ikke på skinner for Londonerne, innleggene og pasningene var ikke presise, skuddforsøkene manglet det kliniske aspektet og man fikk en følelse at det skurrer litt i Tottenham-maskineriet. Phil Bardsley hadde noen utfordringer på banen og trengte behandling ti minutter før pause.

En kinkig situasjon ettersom Burnley ikke hadde noen høyreback på benken, så det var positivt at Bardsley klarte å fortsette spillet.

Westwood (37′) sendte et skudd like utenfor, mens resten av de burgunder- og lyseblå storspilte på eget gress. Wood (42′) bidro til å skape en farlig situasjon, men hodestøtet kom fra en Tarkowski i offside. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og Burnley dro i land en komfortabel ledelse til pause. Burnley kunne vise til 14 (5) skudd på mål mot Tottenham sine 3 (1).

Etter sidebytte startet Mourinho med to bytter. Lo Ceslo og Moura fikk i oppgave å forsøke å snu resultatet. Annen omgang fikk verst tenkelig start for the Clarets når Ben Mee feilberegnet en takling og klippet ned Lamela i feltet. Dommeren pekte på krittmerket. Dele Alli (49′) gjorde ingen feil og utlignet for Tottenham. 1-1.

Dommeren fikk fortjent pipekonsert kort tid senere når Charlie Taylor fikk gult kort for en takling som både Ndombele og Alderveireld slapp unna før sidebytte. Deres taklinger var i tillegg hakket mer fysiske.

I det 55.minutt viste Jonathan Moss nok en gang manglende dommer-ferdigheter når Sanchez dyttet Chris Wood overende i feltet, uten noen reaksjon. Verdig en VAR-avgjørelse i retning straffe til Burnley. Det fulgte kort-bonanza fra Jonathan Moss med fire gule i løpet av ti minutter og frustrasjon på Turf Moor.

Etter timen var Tottenham tilbake på et nivå som kan kjennetegnes med Spurs og plutselig var Burnley under press.

I det 67.minutt kom Burnleys første bytte der Jay ble erstattet med Matej Vydra. Innbytteren fikk nesten den starten, men Eric Dier avverget i siste liten og hindret et potensielt mål til Burnley. Wood (76′ og 81′) ville gjerne ha sitt andre for kvelden etter godt samspill med Vydra, men skuddene gikk rett på keeper Lloris.

Lo Ceslo (81′), Vydra (83′) og Alli (85′) forsøkte alle på skudd, men ingen av dem klarte å sette ballen i nettet før Jack Cork ble kåret til banens spiller. Aaron Lennon ble sendt utpå mot slutten av kampen og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Klovnen Moss fortsatte med sin ambisjon å dele ut flest gule kort i en kamp og ga seg ikke før ni kort ble delt ut. Det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Bardsley. McNeill, Cork, Westwood, Hendrick (Lennon 88), Rodriguez (Vydra 67), Wood
Innbyttere: Hart, Long, Pieters, Brady, Brownhill, Lennon, Vydra
Gule kort: Taylor 50, Tarkowski 57, Cork 59, Hendrick 75, Westwood 90+2

Tottenham: Lloris, Tanganga, Vertongen, Sanchez, Alderweireld, Ndombele (Lo Ceslo 46), Dier, Skipp (Moura 46), Lamela (Aurier 78), Alli, Bergwjin
Innbyttere: Gazzaniga, Aurier, Sessengnon, Fernandez, Lo Ceslo, Moura, Winks
Gule kort: Lamela 18, Sanchez 55, Bergwjin 77, Lo Celso 90+1

Dommer: Jonathan Moss
Tilskuere: 20,496 (2,338)