– Det var straffe

Sjefen var fornøyd med lagets prestasjon mot Tottenham, men mente at dommeren påvirket kampen i stor grad i annen omgang. Både med straffeavgjørelsen Burnley ikke fikk og de skremmende mange kortene som ble delt ut.

Burnley ble nektet soleklar straffe i det 54.minutt når Davidson Sanchez kastet seg i ryggen på Chris Wood i feltet uten av dommer Moss reagerte. Det er en kjensgjerning at hadde dette skjedd hvor som helst på resten av banen, ville det vært frispark.

Foto: BurnleyFC.com

Spillet må være veldig forsiktig med hvilken retning det vender, fordi det kan ikke være slik at du ikke får avgjørelser i eget favør fordi du spiller riktig. Idag var et eksempel på det. Chris prøver å dempe ballen med brystet i feltet og blir tydelig løpt i ryggen. Dette skjer i feltet og hvordan har det seg at det ikke er straffe vet jeg ikke. Alle andre steder på banen ville det vært frispark.

Enkelt fortalt, hadde han kastet ned og viftet med armene ville dommeren gitt det. Man kan ikke gi avgjørelser når spillerne kaster seg ned og rundt om på banen, men når de gjør det rette så får de ingenting. Det er ikke riktig.

Foto: BurnleyFC.com

Det var så mye bra ellers og selv om vi bare fikk ett poeng så fortjente vi alle tre. Jeg var veldig fornøyd med prestasjonen. Vi tvang dem bakover, påvirket kampen på mange måter, både med press og spil. Vi sendte ballen inn i feltet og testet ut keeperen deres. Det er vanskelig å gjøre det gjennom hele kampen og vi forventet at de kom til å ha sin periode.

Jeg sa til guttene i pausen at Spurs antageligvis kom til å endre formen og de kom ut mer livlige, presset og var frempå. De fikk et grep om kampen, men etter 25 minutter var vi med igjen og svarte godt med å skape tilstrekkelig med sjanser til å vinne kampen.

Foto: BurnleyFC.com

Det viktigste er at det var tre poeng og 39 på nåværende tidspunkt er herlig. Vi fikk bare 40 forrige sesong og selv om faktisk ikke er sikre, så ligger vi godt an. Klarer vi å levere slike prestasjoner så kommer vi til å vinne kamper, men vi må opprettholde nivået fordi det må til i denne ligaen, sa Dyche.

Målscorer Wood var glad for å sette inn sitt 11.mål denne sesongen og håper det fortsatt er mer å hente i han og laget.

Foto: BurnleyFC.com

Det er alltid fint å havne på scoringslisten tidlig, spesielt når du ikke har spilt på et ar kamper. Det er fint å ha passert antall scoringer i de tidligere sesongene. Det er en fin posisjon å være i og forhåpentligvis er det mer i vente.

Første omgang var fantastisk og jeg mener vi spilte ekstremt var og skapte gode sjanser. Vi startet bra og det var fint å toppe det med et mål. Vi skapte flere muligheter og det var en god første omgang. Annen omgang startet roligere, men vi kom inn i det igjen og skapte nok sjanser til å vinne kampen. Vi er fornøyde med hvordan vi spilte, bortsett fra de ti første minuttene etter sidebytte. Vi hadde likt å få mer ut av kampen, men ett poeng mot et veldig godt lag er en opptur for oss.

Foto: BurnleyFC.com

Og den mye omtalte straffe-situasjonen?

Han hoppet over meg på samme måte som Tarks gjorde mot Lamela fem minutter tidligere. Jeg mener det er samme typeforseelse. Han rørte ikke ballen på noe vis og jeg forstår ikke hvordan det ikke er det samme, men det er livet og vi fortsetter videre.

Vi føler oss bra og vil fortsette slik. En stor kamp venter neste uke (Manchester City), men jeg ser ikke hvorfor vi ikke skal dra dit fulle av selvtillit. Vi har en god periode på et godt tidspunkt og har gode kamper i vente, så vi ser fram til å fortsette å se oppover, sa Wood.