Dyche: – Verdige vinnere

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var en fornøyd mann etter Derby-seieren andre juledag og frydet seg over at de lilla- og lyseblå vise hva de er gode for, ikke bare ved å dra i land en fortjent seier, men også fordi det ble en seier uten baklengsmål og en solid prestasjon.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var en veldig god seier og en gjennomført prestasjon uten baklengsThe Clarets har etter kveldens kamp kun tapt en på de siste syv og ting ser omsider ut til å snu for laget som hadde to strake uavgjort før innbyrdes kamp. Charlie Austin ga the Clarets ledelsen mot slutten av første omgang, mens forsvarer Michael Duff nikket inn 2-0 i det 73.minutt og gjorde dagen fullkommen – poengmessig – for Lancashire-laget.

Manager Dyche føler at hans lilla- og lyseblå hær kan se fram til en hyggelig avslutning på året og kan se inn i det nye med selvtillit etter deres viktige tre-poenger mot the Rams.

– Det var en veldig god seier og en gjennomført prestasjon uten baklengs – som alltid er hyggelig, sa sjefen. Jeg mener laget spilte riktig og jeg var fornøyd med guttene fordi noen ganger følte jeg meg som en CD som hakker (og gjentar seg), det er kun et tap på de siste syv nå og med de gode prestasjonene vi viser ser ting lovende ut. 

– Jeg nevnte når jeg kom hit at det gjaldt å finne den riktige blandingen mellom stoltheten av å bære trøya og arbeidsmoral, samtidig som man ikke ofrer spillet. Vi har funnet den balansen og det er ingen lett oppgave, laget må være defensivt sterke, rammene må være klare og de angripende spillerne må ha friheten til å åpne motstanderne. 

– Det må være spikret sammen med respekten for trøya og båndet til supporterne, noe jo jobber med fordi dette (Turf Moor) begynner å bli et vanskelig sted for lag å besøke. Det er vanskelig å dominere en kamp og selv om de hadde en god periode i et kvarter, fikk vi det andre målet noe som roet ned alle, men jeg mener at vi klarte oss veldig bra og er verdige vinnere. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener at vi klarte oss veldig bra og er verdige vinnereDet ble litt bekymringer når manageren valgte å bytte ut målscorer Charlie Austin med Sam Vokes midtveis i annen omgang, men sjefen beroliger alle og forteller at det kun var en forholdsregel etter at spissen kjente ubehag i muskelen.

– Jeg tror at vi har hatt vår dose uflaks et par ganger med avgjørelser som går imot oss, så jeg er ikke så bekymret over den andelen som går vår vei. Vi tok Charlie av banen etter at han kjente noe ubehag i muskelen, men vi fikk han av raskt av så forhåpentligvis vil han komme seg raskt. 

– Junior (Stanislas) er også en som sliter litt med hamstringen og det var for mye å ha han med i laguttaket, man må være forsiktig og ha litt nåde overfor støtteappratet vårt. Spillerne er i stand til å bli kastet utpå og levere, noe som gleder meg og det må sies at de har tilpasset seg bra, dette er et lagspill og nok en gang mener jeg at innbytterne hadde sin innvirkning, avsluttet Dyche.