Dyche: – Vi er Burnley og vi gir oss ikke så lett

Sean Dyche pressekonferanseManageren hyllet lagets sterke kjeve etter at de lilla- og lyseblå dro i land et sterkt poeng mot Chelsea og ga serielederne en ripe i lakken. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Chelsea startet offensivt og var ikke overraskende det førende laget allerede etter kvarteret når Branislav Ivanovic satte inn kampens første mål. Det ble et par kontroversielle hendelser i kampen der hjemmelaget krevde straffe uten av dommeren reagerte, men kampens snakkis er helt klart en hendelse i det 69.minutt etter en duell mellom Menanja Matic og Ashley Barnes.

De to kom i en duell der Barnes endte med å plassere knottene i skinnleggen til Matic – riktignok var det ikke enkelt å si om det var med eller uten vilje. Matic reagerte med å løpe ned Barnes bakfra, noe som førte til direkte rødt kort. Chelsea ble dermed redusert til ti mann og Burnley øynet et håp. I det 81.minutt ble de lilla- og lyseblå tildelt hjørnespark etter et skuddforsøk av Barnes, men fra flagget var det Ben Mee som satte i nettet og utlignet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er så fornøyd, dette er et så vanskelig sted å spille på og det er ingen overraskelse hvorfor Chelsea er på toppen av tabellen, fordi det er en fin gruppe spillere med en fantastisk manager, sa Dyche. Men vi er Burnley og vi gir oss ikke så lett, vi har en sterk kjeve og er hensynsløse i mentaliteten. 

– Jeg mener det er bekreftet at spillerne våre begynner å spille med friheten og jeg gjør ikke noe stort ut av det fordi alle vet hvor tøff liga dette er, men vi er her for en grunn og vi gir alt. Vi vet at vi trenger flere poeng, men vi er også klare til utfordringen, det vet alle. 

– Jeg har ikke sett hendelsen i reprise (Barnes/Matic), men jeg mine erindringer var at Ashley vinner ballen og det var to spillere som løp mot hverandre fra forskjellige vinkler, noe som sjeldent hjelper. Gutten deres traff ballen først og like etter treffer Barnseys fot leggen hans, jeg kommer til å se på det igjen fordi det hadde en klar påvirkning på kampen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi vet at de har noen fantastiske individer, men generelt mener jeg vi leverte en god prestasjon idag. I første omgang var vi veldig gode og måten vi håndterte målet deres var bra. Det var ingen panikk eller forhast i spillet vårt, vi holdt et fotfeste i kampen og fram til utvisningen begynte vi å få ytterligere et grep om kampen etter en god periode de hadde. 

– Etter det mener jeg vi leverte nok en god prestasjon og jeg er henrykt over poenget, avsluttet manager Dyche.