Poenget sikret i kontroversiell kamp

ChelseaBurnley logo stor(Chelsea 1-1 Burnley): Chelsea startet best og selv med et angrep verdt milliarder, var det forsvarer Ivanovic som sendte de blå i føringen like før kvarteret. Det ble kontroverser gjennom hele kampen og etter sidebytte så det ut til at Chelsea kom til å dra det lengste strået, men det skjedde ikke når Matic ble utvist midtveis i omgangen.

Burnley ga alt og fikk lønn for strevet ni minutter før fulltid når Ben Mee utlignet på Stamford Bridge.

Ikke overraskende sendte manager Dyche ut det samme mannskapet som i forrige kamp og eneste endringen var et gjensyn med Stephen Ward som varmet benken. Burnley skulle ikke få noen enkel jobb mot London-laget som er meget seige å slå på eget gress.

Som forventet startet hjemmelaget offensivt, men the Clarets var ikke innstilt på å spille på defensiven og sikret seg et hjørnespark allerede etter to- og et halvt minutt uten at det ble noe mer av leveringen til Trippier. Kampens førte sjanse kom av Cuadrado som sendte kula mot Heaton, men keeperen sendte ballen over.

Hjemmelaget så mye til ballen og etter høyt press like før kvarteret, løsnet det. Chelsea angrep med sitt angrepsmaskineri og Hazard mottok kula i feltet som han sendte til Branislav Ivanovic som puttet ballen i nettet i det 14.minutt. Like etter kunne det stått 2-0 når Oscar prøvde seg.

Burnley hadde sin andel lange innlegg og skapte tidvis litt hodebry for de blå uten at det kom noe nevneverdig stort ut av forsøkene. Danny Ings skapte som alltid utfordringer for motstanderne som virket litt slitne etter midtukens Champions League-kamp mot PSG.

Etter halvtimen sendte målscorer Ivanovic en salve mot Burnley-buret traff Kightly i armen i feltet og Lancashire-laget kunne prise seg lykkelige over at dommeren ikke pekte på krittmerket. Hjemmelaget fortsatte å ha ballen og hadde kontroll fram mot slutten av omgangen.

I omgangens siste minutt skrek hjemmelaget nok en gang etter straffe når Shackell og Costa kjempet duell i feltet og sistnevnte endte på bakken etter en dytt av Shackell. Chelsea-manageren kommer nok til å felle tårer på pressekonferansen etter kampen.

Annen omgang startet ganske likt den første ga seg, men Burnley virket litt friskere i åpningsminuttene. Det ble litt bekymringsfullt noen minutter uti når Ings ble liggende nede, men kom seg raskt – det påfølgende frisparket sørget for en salve av Barnes som tvang fram en Courtois-redning og ga hjørnespark.

Chelsea fikk omgangens første hjørnespark i det 53.minutt som nesten resulterte i 2-0, men ballen trillet ut like til side for mål. Minutter senere var Costa på løp og fikk sendt ballen på Heaton som reddet godt og nesten for enkelt. Hjemmelaget presset og jaget et mål nummer to, men fram mot timen hadde enten ikke flaksen på sin side eller møtte et godt Burnley-forsvar.

De lilla- og lyseblås tilreisende gjorde seg som alltid hørt på stadion. Burnley prøvde seg noen ganger, men hadde litt for mange feilpasninger til å kunne skape farlige situasjoner mot et rutinert Chelsea-lag. London-laget satt ut på Willian som ikke akkurat svekket Chelseas angrepsmuligheter.

Barnes sto for flere unødvendig harde dueller og stemplet Matic, men det var reaksjonen til Nemanja Matic like etter som var vel så ille. Chelsea-spilleren trillet litt rundt «i smerte», reiste seg umiddelbart opp, tok løpefart og dyttet Barnes i ryggen – resultatet ble direkte rødt kort i det 69.minutt.

Ivanovic involverte seg også ved å prøve å holde dommerens hånd fra å gi kortet og ble tildelt et gult for hendelsen.

The Clarets fikk følgelig blod på tann og jaget en utligning mot Chelseas ti mann. Barnes prøvde seg på et skudd med kvarteret igjen som ikke truet hjemmelaget, men Chelsea manglet mye av sitt offensive spill og kampen bar preg av å dra seieren i land. Innbytter Ramires prøvde seg på et langskudd uten at det hjalp på resultatet.

Dyche sendte Sam Vokes ut på banen til bortefansens store glede. Minuttet senere ble the Clarets tildelt hjørnespark som Barnes nesten fikk satt inn og keeper måtte gi til et nytt hjørnepark. På det andre forsøket var det Ben Mee som sendte fansen og spillerne i ekstase! Forsvareren raget høyest i luften og sendte ballen i nettet, 1-1 mot serielederne i det 80.minutt!

Nytt gir blir å si det mildt; gjestene fra Lancashire ga klare signaler at dette var noe de kunne dra i land, hvis ikke så var et poeng livsviktig.

Chelsea var i sjokk, Mourinho var tydeligvis redd og inn kom Drogba i det 85.minutt. Sam Vokes viste tegn til gamle takter, mens de blå prøvde desperat å ta tilbake ledelsen.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og ga begge lag et håp om å dra i land seieren. I det andre tilleggsminuttet ble Ben Mee liggende nede etter en duell mot Willian som fant sted et halvt minutt før og ikke overraskende kom det pipekonsert fra hjemmefansen.

Danny Ings fikk en gyllen mulighet til å lage en sensasjon på Stamford Bridge i det siste tilleggminuttet, men skuddet var for unøyaktig og ble sendt til side for mål.

Det spilte liten rolle for Burnley gjorde det de færreste trodde de skulle klare og det var å ta poeng på Stamford Bridge. Det er nok liten tvil om at the Special One kommer til å uttrykke noe etter kampen kan få konsekvenser for Chelsea-manageren.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Keane, Shackell, Mee, Kightly (Vokes 78), Arfield, Jones, Boyd, Barnes, Ings.
Innbyttere: Gilks, Duff, Wallace, Reid, Jutkiewicz, Ward
Gule kort: Boyd 40, Kightly 62

CHELSEA: Courtois, Ivanovic, Luis (Drogba85), Fabregas, Zouma, Oscar (Ramires 72), Hazard, Costa, Matic, Cuadrado (Willian 62), Terry.
Innbyttere: Cech, Drogba, Remy, Cahill, Azpilicueta
Gule kort: Ivanovic 70
Røde kort: Matic 69

Dommer: M Atkinson