Dyche: – Vi fortjente det!

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche følelaget hans fortjente belønningen på overtid når innbytter David Edgar dukket opp og utlignet på dramatisk vis for the Clarets under helgens kamp på Turf Moor. Dyche er klar over at ting fort kan snu i Championship og tar ingen ting for gitt før siste kamp er spilt. 

Foto:BurnleyFC.com
Foto:BurnleyFC.com

The Clarets hadde lite å stille opp med i første omgang og fikk et mål imot midtveis i første omgang etter et at Craig Conway utnyttet forsvarssvakhetene til de lilla- og lyseblå og sendte Cardiff i føringen. Men sjefen så at noe måtte gjøres og et dobbeltbytte til pause ga etterhvert the Clarets et lite overtak og etter flere forsøk mot et godt organisert City-forsvar, så løsnet det omsider i det 91.minutt. Kieran Trippier la inn kula mot feltet og der var innbytter David Edgar som utlignet til ellevill jubel fra tribunen.

Poengdelingen ga the Clarets 55 poeng og ga et lite pusterom ned til bunnstriden, men sjefen tar ingenting for gitt i en liga der nedrykkskampen vil bli avgjort i sesongen siste oppgjør.

– Er det nok? Hvem vet? sa sjefen. Vi vet ikke hvor stort dette er enda, men det er psykologisk poeng mot seriens beste lag, alt vi vet er at vi ikke kommer til å se på det slik og vi forbereder oss til de to neste kampene, fordi man ønsker å ta seg av ting på egenhånd. Vi må komme i en posisjon der vi det er i våre egne hender og ethvert poeng er verdifullt på dette stadiet. 

Foto:BurnleyFC.com
Foto:BurnleyFC.com

– Vi hadde en nervøs første omgang og kunne ikke ta det med ro, mens Cardiff virket gode og var et lag som spilte med fullstendig ro som serievinnere. Vi virket litt anspente, men i annen omgang møtte vi dem halvveis og plutselig ble det ikke så komfortabelt for dem lenger, det er ikke bare snakk om det tekniske eller taktiske – det kan like godt være om det mentale og emosjonelle aspektet ved kampen. 

– Man forbereder spillerne så godt man kan, men merkelige ting kan skje som man ikke kan lovfeste. Vi jobbet hardt for utligningen og kunne ha – og jeg gjentar kunne ha – vunnet det; Martin hadde en heading som nesten gikk inn og Danny Ings fikk keeperen til prester en kjemperedning. Men vi tar det gledelig imot fra serielederne og jeg er generelt sett fornøyd, selv om vi fortsatt må jobbe hardt, avsluttet sjefen.