Dyche: – Vi må levere

Sean Dyche pressekonferanseEn av de mest spennende serieavslutningene nærmer seg og utfallet av de neste to kampene kan bli skjebnesvangert. Burnley er fire poeng over nedrykkstreken og vil med seier her sikre seg Championship-spill også neste sesong, mens Wolverhampton ligger og vaker i bunnstriden hvor de er avhengige av poeng for å berge seg fra to strake nedrykk.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Med de to kommende og svært viktige kampene som venter retter manager Dyche blikket mot spillergruppen og vurderer muligheten ved å kalle Michael Duff tilbake i varmen. Duff har vært tue av spill etter å ha pådratt seg en skade mot Blackburn seks kamper siden og ville helt klart gitt en følelse av trygghet dersom veteranen blir kalt på.

Ben Mee er ikke helt der og jeg tviler på at han blir klar til helgen, men Michael har større sjanse etter å ha trent denne uken, bekfreftet sjefen. Vi ønsker å få det unna og det fortjener vi, men man får ingenting uten å måtte jobbe hardt for det. Man trenger bare å se på tabellen og vi vet at forrige ukes poeng (mot Cardiff) betyr at de tre klubbene med 51 poeng må vinne begge sine kamper.

– Det er ikke umulig, men det er krevende. Jeg tror alle som er i 55-poengsklassen tenker det samme, men vi er ikke naive. Vi trenger det og alle vet at hvem som helst kan vinne når de har dagen, så vi forbereder oss foran nok en stor kamp og med to igjen har vi klare ideer om hva som skal gjøre.

Selv om the Clarets flørter med tabellbunnen så ser sjefen for seg at de neste to kampene er det som trengs for å gjøre spillerne sterkere for fremtiden. Wolves ligger som nevnt og vaker i bunnstriden og kan med tap i dette oppgjøret matematisk sett vinke farvel til Championship, men sjefen er overbevist over at situasjonen the Clarets er i vil bare gjøre dem bedre rustet for utfordringene som venter neste sesong.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det handler om å vokse som karakter og noen av spillerne kommer til å oppleve opp- og nedturene i Championship for første gang, men det er en del av deres tilværelse. Alle kan kan ta over roret på en båt i rolig farvann, men det er ikke så lett når det blir røft og det er det som lager gode seilere – det er slik det er og vi har flere unge spillere som lærer og det kommer de av dette. 

– Selvsagt ønsket vi ikke å havne i denne situasjonen, men når man støter på det underveis må man lære seg å håndtere det og innenfor det må man spille med en frihet som kan gjøre forskjellen. Spillere som er i form opplever ofte det og kan tillate dem selv å spille med den friheten.

Manchester United resier hele landet rundt og får gjennomgå på samtlige gress de besøker, men leverer allikevel. De må holde sammen og levere og det er likegyldig om man er på topp, midten eller på bunn – det er ingen snarveier til å skaffe seg erfaring og det er noe spillerne må samle underveis. Det har vært gode tider for det, men vi må være mer produktive de neste to kampene og sikre oss verdifull erfaring som kan brukes for å bygge for fremtiden.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Statistisk sett så trenger to av Wolverhampton, Peterborough og Barnsley å tape for at the Clarets skal være sikret Championship-spill neste sesong også – uavhengig av deres resultat på Molineux. Med flere lag imellom Burnley og de nederste tre lagene (Huddersfield, Sheffield W., Millwall og Blackpool) så finnes det en buffer som kan komme godt til nytte, men det er Wolves som kommer til å kjempe for å holde hodet over vann.

Jeg tror alle er overrasket hvis man ser på spillergruppen de har (Wolves), hele ligaen vil være overrasket, men jeg tror ikke at dette er et enestående tilfelle. Blackburn har att en tøff periode, Ipswich har måttet streve på vei oppover og dette er klubber med store budsjetter og røtter.

– For vår del så ønsker vi å gi det et forsøk på bekostning av Wolves, media kommer til å se på deres situasjon og Sean (Saunders) har allerede uttrykt at de bør vinne begge gjenværende kampene. Vi tenker på oss selv og det er på sin plass at vi avslutter så sterkt som vi kan, Wolves må angripe oss – de har ikke noe annet valg. Det er et større press på dem, men det betyr ikke at vi ikke krever av oss selv og kommer helt klart til å gi det et forsøk og vinne kampen, avsluttet Dyche.