Dyche: – Vi trenger spillere

Etter å ha guidet the Clarets tilbake til Premier League med en liten stall, er forstekninger noe som prioriteres på Turf Moor. Sjefen understreker at det ikke er snakk om å erstatte spillere, snarere hente nye.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche brukte kun 23 spillere gjennom 13/14-sesongen og avsluttet på en trygg 2.plass, men er klar over at laget trenger mer dybde dersom klubben skal klare å holde seg i Englands øverste divisjon. Målet er å tilføye nye spillere og bygge på det som allerede finnes.

Tenker man rasjonelt på det, så har vi i vår egen verden en liten stall og det er ikke snakk om å ersattte noen – vi trenger flere spillere, det er så enkelt som det. Dersom vi hadde vært en gjennomsnittlig klubb som gitt opp, la oss ta Cardiff ifjor med rundt 27 spillere under kontrakt så er det noe annet fordi du ser på spillere som på ett eller anne tidspunkt kommer til å ersatte andre.

Med oss er det mer snakk om å bygge gruppen. Det er ikke snakk om vi kommer til å gå opp eller ikke, det er om utfordringen i gruppen kan hente det beste ut av hverandre og ta oss videre, det e ri grunn simple fakta. Vi har ikke store antall (spillere) og med flere som forsvant er vi enda færre, så vi må forsterke uansett hva, men ikke nødvendigivs erstatte folk, kun tilføye til gruppen og gi dem mer styrke.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Spilleroverganger er ikke akkurat vitenskap – uavhengig om de betales for eller kommer gratis. Jeg har vært i gamet lenge og det samme har staben min, vi forsikrer oss – så langt vi kan og undersøker spillerne både på og utenfor banen, bakgrunnen deres og hvordan de er. Vi har gjort det bra enn så lenge, men kun enn så lenge.

– Penger har nå noe å si, agenter har noe å si og i fjor hadde vi ikke noe så bruke så det var på en måte lettere fordi man ikke tenker på markedet, mens det nå har åpnet seg litt.

I det store og hele og i normen av Premier Leauge så er vi fortsatt i bunnen av det med tanke på pengebruk, så det er i stor grad snakk om å hente de rette typene, ikke bare de rette spillerne. De må passe i modellen og troen vi har her, avsluttet sjefen.