Håper på Baird

Chris Baird skrev under en korttidskontrakt med Burnely mot slutten av sesongen og leverte flere gode prestasjoner i løpet av den korte tiden. Manager Dyche håper at spilleren blir fristet av Premier League-spill med the Clarets og holder døren åpen hvis spilleren kunne tenke seg en permanent overgang.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Iren ankom Turf Moor i mars og ble med de lilla- og lyseblå ut sesongen der han viste seg å være en viktig brikke for Sean Dyches mannskap i deres ferd til opprykk. Selv om kontrakten har mellom partene har gått ut, så håper manageren at deres samarbeid ikke er over og at spilleren forblir en lilla- og lyseblå-spiller også neste år. Den avgjørelsen må hovedpersonen selv ta, noe sjefen er fullstendig klar over.

Det er en pågående situasjon og kun et spørsmål om livsstil, sa Dyche. Han har vært sørpå lenge og vet at vi er interesserte i å ha han med oss. Som man kan forestille seg så har han vært i Premier League lenge og det er ikke et finansielt spørsmål, men et familiært sprøsmål og av de rette grunnene. Jeg trenger ikke å overbevise noen, alle har sett hva han kan utrette, han en er veldig solid, veldig pålitelig og veldig profesjonell fotballspiller, men han er gammel og vis nok til å vite at det (overgangen) må passe inn i livet hans også. Det er en pågående ting hvor han må snakke med familien, ha en ferie etc., men han er helt klart en vi kunne tenke oss å beholde.

Men noen kontrakt har ikke kommet enda og sjefen innrømmer at det var flere som stilte spørsmål når overgangen ble et faktum tidligere i år.

Vi har ikke kommet til det stadiet enda. Han er på familieferie nå og må betemme seg, når han kommer tilbake så kommer vi til å snakke om fremtiden. Det var et spørsmålstegn for alle (når han kom) fordi ingen hadde sett han spille, men jeg har spilt med han og viste hva slags karakter han var, som spiller og som proff. Han gjorde det fantastisk og gled inn som hånd i hanse. Når han spilte mot Charlton så hadde han ikke spilt på rundt elleve uker, han passer på seg selv og kjenner til spillet, han er en veldig god profesjonell spiller. Man spiller ikke i Premier League lenge med mindre man er en god spiller, avsluttet sjefen.