Easton: Fra frustrasjon til lykke

Forsvarer Easton var kun 21 år da han ble hentet til Burnley, sommeren 2009 og hadde allerede 102 kamper fra SPL på samvittigheten fra Hamilton Academical. Siden overgangen har det gått relativt sakte for den skotske spilleren som kun har fått 15 kamper i den lilla- og lyseblå trøya; med først Stephen Jordan foran han, så Danny Fox. 

Easton på sin side ga aldri opp og fortsatte å skape konkurranse for sine medspillere. Ny manager kom inn portene med en annerledes innstilling og denne sesongen ser det ut til at det kan omsider bli forsvarerens år etter at Fox ble solgt tidligere i sommer og Easton startet i sesongens åpningskamp. Samtidig som det ser lysere ut tatt i betraktning at det ikke er så mange venstrebacker i laget.

Salget av Fox åpnet dørene for Easton, etter tre sesonger med the Clarets og denne sesongen er en han planlegger å utnytte til det fulle.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg føler det har vært frustrerende for meg her fordi jeg har funnet meg selv på sidelinjen, men kunne samtidig ikke klage mye ettersom de som har spilt venstreback, inkludert Foxy, har spilt godt for klubben, forteller Howe. Det handler om å holde hodet kaldt og jobbe hardt – noe jeg har gjort hele tiden.

– Man så virkelig ikke at Foxy kom til å bli solgt, men slikt skjer i fotball og det er min sjanse. Så å si med en gang jeg fikk (proff) kontrakt med Hamilton, spilte jeg hele uken og etter å ha kommet hit har jeg ikke fått spille så mange kamper jeg håpet på. I min posisjon, hvis en ikke spiller, er det vanskelig å komme seg på benken – enten starter du eller så er du ikke i laget. Selv på benken føler man seg som en del av det hele, men jeg kan forstå manageren som ønsker flere angreps alternativer.

Det har vært mye tålmodighet og jeg er alltid glad for å være her – med staben, folket rundt og spillerne i garderoben. Jeg liker å tro at vi har hatt mange gode venstrebacker og jeg har kanskje hjulpet dem, fordi de visste at jeg var der så fort deres formkurve gikk ned. Dessverre for meg, skjedde det aldri, men det endte allikevel ganske godt for laget og forhåpentligvis er det meg som for sjansen denne gangen.

Det var tider der jeg ikke var i laget og det var frustrerende for meg og man begynner å tenke om lån for å få seg kamper, men manageren snakket alltid med meg og fortalte meg alltid hvor ståa var. Han ba meg om å ikke bli frustrert og han ønsker at jeg skal spille min rolle denne sesongen og ting som det kan utgjøre den store forskjellen, det gir deg håpet og entusiasmen tilbake.

Foto: BurnleyFC.com

Det er vanskelig for spillere som ikke spiller, men det viktigste for spillerne er når de ikke er i lagoppstillingen. Men manageren har alltid holdt guttene som ikke spiller involvert og sørget for å holde deres innstilling på topp og når manageren snakket med meg før sesongen startet, hadde han laget for den første kampen allerede klart for seg og han snakket med ganske så mange andre.

Jeg følte at jeg hadde gjort det bra i oppkjøringen, det same mente han og det dreide seg om kommunikasjon for min del og det å la meg få vite om jeg skulle få spille eller ikke. Han ba meg om å være tålmodig og holde meg fokusert og det har jeg gjort – takket være det har jeg fått sjansen min.

Jeg vet at hvis jeg ikke gjør jobben min, kommer ikke sjefen til å nøle med å dra meg ut så jeg må holde prestasjonene høyt oppe, men det er noe å se fram til, det har vært en lang ventetid og jeg håper å kunne sementere min plass nå. Jeg tror ikke at det kommer til å bli et stort problem for meg, jeg kommer til å jobbe hardt for meg selv og laget og håper å få et par kamper under beltet, forbedre meg og gjøre det bra.

Jeg må prøve og spille hver uke, å gjøre det bra for manageren og for Burnley. Nå som jeg er inne i varmen, er jeg glad for at det har blitt som det har blitt, avsluttet 23-åringen.