Eddie Howe: – Derfor måtte jeg forlate

Eddie Howe pakket kofferten og reiste tilbake sørover til AFC Bournemouth, samme klubb som han ble hentet fra 21 måneder siden. I løpet av den siste uken har flere rykter versert at manageren var på vei sør til the Cherries og Howe verken avkreftet eller bekreftet ryktene som tilspisset seg i løpet av dagen og overgangen ble offisiell etter at klubbene ble enige om en kompensasjon.

Eddie Howe innrømmer at det hele skyldes familiære grunner og at ingen klubber hadde en finger med i spillet om denne overgangen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det har vært en virkelig tøff uke, sa Howe. Jeg kan ikke snakke varmt nok om Burnley FC, menneskene som jobber for klubben, spillerne og fansen har alle vært fantastiske mot oss helt siden vi gikk inn døren – og det ønsker jeg å takke dem for.

– Å forlate er utrolig vanskelig, men jeg føler det er et valg jeg må gjøre for familien min og av personlige grunner som jeg ikke ønske rå gå inn på. Det er kun en klubb som kunne lokke meg vekk fra Burnley og det er Bournemouth – og slik ble situasjonen vi befinner oss i.

– Jason og jeg har jobbet veldig hardt og prøvd å lage fundamenter og prosesser som vil komme Burnley til gode i det lange løp og håper de vil fortsette i bakgrunnen fordi jeg føler at fremtiden er veldig lys for klubben. Når vi ankom visste vi at det kom til å være en langsiktig jobb som innebar store endringer med å senke gjennomsnittsalderen i troppen og redusere lønnskostnadene som gjorde det til en frisk start. 

– Vi måtte tilnærme oss det hele fra en annen vinkel og hadde det bra underveis. Jeg mener vi var på rett vei og det er synd at vi ikke får det gjennomført, det er et veldig godt ungdomsystem her og treningsfeltet har blitt kraftig forbedret. Jeg mener alt ligger til rette for en suksessrik periode for Burnley, det er bare en annen som må ta det videre nå. Slik er fotball og slik er det, man kan aldri vite hva som venter rundt neste sving eller hva som kommer til å skje – nå er det et nytt kapittel og en vi ser fram til, avsluttet sjefen.

Uoffisielle kilder forteller at kompensasjonen Bournemouth måtte betale til Burnley var £1.4m for tjenestene til Eddie Howe og Jason Tindall. Fram til ny manager er på plass på Turf Moor er det Terry Pashley som tar overstyringen av førstelaget.