Edgar om 2011 og Hull-kampen

David Edgar har måtte vente tålmodig på sin sjanse for de lilla- og lyseblå, men etter omsider å ha fått tillit av sjefen har forsvareren tatt Burnley med storm og er en viktig del av det defensive hjertet. Måtte det forsette godt og lenge, forteller kanadieren. 24-åringen takker også sjefen for tilliten og muligheten til å vise seg samtidig som Edgar benytter anledningen til å hylle toppscorer Rodriguez.

Edgar har vært med Burnley i to år, men det var først i år at han brøt gjennom på første laget og kan med selvsikkerhet kreve plassen som sin egen. Forsvareren har vist gode ferdigheter for Canada, der løvblad-landet er på god vei til VM etter å ha gjort det imponerende i kvalifiseringen, samtidig som karrieren i Lancashire sprudler. Slikt gleder og hovedpersonen kunne ikke vært lykkeligere over hvordan ting har utartet seg.

Foto: BurnleyFC.com

Det har vært et godt år for meg, sa David. Jeg har stortrivdes med å spille og være involvert i mesteparten av kampene og ønsker å sparke i gang det samme neste år og hjelpe Burnley med å komme så langt som mulig. Det er det meste jeg har spilt sammenhengende, noe som er herlig og måtte det fortsette slik.

– Jeg må takke sjefen for å ha gitt meg den muligheten, for det har vært veldig mye inn og ut av forskjellige posisjoner. Selv etter en eller to feil har han hatt tro på meg, som er stort og jeg må gjengjelde det på et vis – forhåpentligvis ved å ikke slippe inn baklengsmål. Jeg stortrives her og elsker å spille, det er det viktigste. 

Kommende motstander, Hull, er et lag forsvareren har gode minner med; aldri før hadde Edgar scoret for the Clarets, men når de spilte mot Hull for en måned siden, ble det ikke bare ett, men to mål å vise til. Men såpass god referanse å vise til, håper naturligvis forsvareren at the Clarets skal avslutte året med stil og sparke i gang det nye flyvende høyt.

Vi var ganske langt nede og ute av kampen – posisjonen vi hadde på tabellen gjorde det ikke akkurat letter for oss hvis det hadde forblitt slik. Kanskje var det det som spant i hodene og bidro til formen vår – foruten en glipp mot Portsmouth, har vi vunnet fem av seks mot gode lag. Vi må fortsette med det og holde på selvtilliten.

– Når ting ikke gikk vår vei, holdt vi fortsatt motet oppe, var positive og hadde tro på oss selv at vi kunne snu det. Vi gjorde det og fortsetter å gjøre det vi må for å fortsette å vinne kamper, poengterte forsvareren.

Foto: BurnleyFC.com

Edgar ga også en mer utdypende forklaring på hvorfor the Clarets må gjøre det de han for å holde på Jay Rodriguez dette overgangsvinduet. Klubben avslo et £5m-bud på toppscoreren i sommer, den gang var det Southampton som var mest ivrig, men får denne gang konkurranse av Stoke.

– Alle vet hvor stor spiller Jay er for oss, han er enorm. Han gjør jobben sin og scorer mål, men ikke bare det for alt han gjør hjelper oss som lag – jeg er takknemlig for at han er på mitt lag og jeg ikke må forsvare mot han.Vi har ikke et stort lag, men vi har samholdet og ønsker ikke å tape kamper – spesielt med de resultatene vi har fått den siste tiden ønsker vi å holde på alle.

– Det er klart vi ønsker at Jay blir, spekulasjoner rundt han vil alltid finnes på grunn av han som spiller og hans dyktighet. Personlig tror jeg ikke Jay tar all oppmerksomheten til seg, han gjør jobben sin og er veldig profesjonell rundt det.

– Han elsker å score mål og jeg nevnte at han må slutte å skyte fra 30 meter, men så gjorde han det mot Doncaster og traff stanga (som resulterte i at Pato scoret på returen, red.adm), så jeg vet ikke hva jeg skal fortelle lenger. Han er en Burnley-gutt og jeg vet ikke om han noensinne har forlatt Burnley som hjelper på, han er ikke bekymret over noe som skrives i avisene, avsluttet Edgar.