El kapitan ledet Burnley til seier!

(Crystal Palace 0-1 Burnley): Skadeskudde Burnley skapte flere muligheter i første omgang uten å finne nettmaskene. Kaptein Ben Mee tok affære like etter timen og sendte gjestene i føringen, men skaden til Jack Cork minutter senere overskygget mye av gleden i kampen.

Det ble flere endringer for the Clarets. Jay Rodriguez og Matt Lowton er begge tatt ut av troppen på grunn av skade. Pieters og Bardsley startet i en 4-4-1-1-formasjon der unge Dwight McNeill spillte en nummer ti-rolle bak enslige Matej Vydra på topp. Benken besto utelukkende av reservelag spillere..

Hjemmelaget startet offensivt og presset på etter et tidlig mål, men Burnley så en del til ballen innledningsvis. Palace fikk kampens første frispark i det 12.minutt, men Milivojevic sendte kula over målet til Pope. Brownhill og McNeill viste spennende takter på topp, men innlegget fra Brownhill var ikke like presist som mot Watford og Pieters nådde ikke kula. McNeill (18′ og 20′) fikk to fine muligheter til å åpne målkontoen.

Etter en kort drikkepause og desinfisering av mål-buret braket det løs igjen på Selhurst Park. I det 31.minutt prøvde Jordan Ayew seg på et skudd fra avstand, men klarte ikke å lure Nick Pope. McCarthy (34′) fulgte opp med en kjempemulighet, men heller ikke han hadde hellet med seg og sendte kula over mål.

Hjemmelaget fikk et grep om kampen etter halvtimen og virket farlige på topp, men Dwight McNeill storspilte i den frie rollen han fikk i denne kampen. Unggutten var en konstant trussel og fare for forsvaret. I det 41.minutt fikk Burnley opp pulsen og Erik Pieters kunne ha sendt gjestene i føringen, men litt dårlig balanse og et upresist skudd gjorde det enkelt for keeper Guaita å plukke opp skuddforsøket.

Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt før spillerne ble sendt i garderoben. Annen omgang startet med et bytte og som forventet et offensivt Palace-lag som tydeligvis fikk beskjed om å ta det til neste gir. I det 49.minutt kom VAR på banen når Ayew plantet armen/albuen i ansiktet på Brownhill, men den digitale teknologien var ikke enig at det var voldelig oppførsel. Ayew hadde flaks der.

Cahill (53′) fikk en god mulighet til å sende hjemmelaget i føringen, men skuddet var alt for svakt og Nick Pope kunne plukke opp kula. Brownhill hadde en synlig kul i pannen utover i kampen.. Palace fikk et stadig bedre grep om kampen og McCarthy klippet ned McNeill på kynisk vis. Burnley ble tildelt frispark og McNeill fikk litt behandling på banen.

Ashley Westwood stilte seg opp foran kula, tok et overblikk og sendte ballen inn i feltet. Der kastet el kapitan Ben Mee seg mot ballen foran James McCarthy og sendte den mot keeperen. Guaita fikk en hånd på ballen, men ballen gikk videre, traff stolpen og spratt i mål. Mee sendte Burnley i føringen i det 61.minutt! En perfekt måte å feire sin 300.kamp for Burnley, men hans første siden januar 2017.

Noen minutter senere var det tid for en drikkepause og enda en bekymring kom til syne; Jack Cork ble liggende nede og ha smerter i ankelen. Skadesituasjonen gikk fra vondt til verre for the Clarets. Cork kom ikke utpå banen igjen og the Clarets spilte med ti mann en kort periode, før Kevin Long ble sendt utpå. Bekymringen ble på ingen måte bedre når Dwight McNeill også begynte å hinke på banen.

Burnley avsluttet kampen i en uvant 3-5-1/5-3-1-formasjon, men tre poeng skulle hankes inn. Townsend (76′) fikk forsøke seg på et skudd før han ble byttet ut med Max Meyer.

Ayew (79′) fikk en god mulighet til å utligne etter et fint innlegg fra Milivojevic, men sendte kula over mål. Elendig avslutning av spissen. Zaha (82′) forsøkte seg kort tid senere, men heller ikke han klarte å bryte ned Burnley-forsvaret. Klokken tikket og Palace presset på, mens Burnley forsvarte seg resolutt. Hjemmelaget hadde ballen vel 70% i annen omgang.

I en god Palace-periode dukket Josh Brownhill (85′) opp og prøvde å øke ledelsen etter forarbeid av Tarkowski, men skuddet gikk over mål. Palace endret litt på formasjonen i håp om å få noe ut av kampen i sluttminuttene. Ayew (88′) fortsatte å sløse med sjansene som egentlig passet fint med tanke på situasjonen mot Josh Brownhill litt tidligere i kampen.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første av disse fikk Palace et hjørnespark som Cahill (90+1′) burde ha utlignet på, men en helhjertet redning av Pope sikret videre håp. Heroisk forsvarsspill av the Clarets! Det ble en sterk og viktig seier i London for the Clarets!

Crystal Palace: Guaita, Ward, Dann, Cahill, van Aanholt, Kouyate (McCarthy 46), Townsend (Meyer 77), Milivojevic, McArthur, Zaha, Ayew
Innbyttere: Hennessey, Mitchell, Riedewald, Sakho, Tavares, Woods, McCarthy, Meyer, Pierrick
Gule kort: McCarthy 59

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Brownhill, Westwood, Cork (Long 70), Pieters, McNeill, Vydra
Innbyttere: Bornhoeft-Jensen, Peacock-Farrell, Dunne, Long, Thomas, Goodridge, Thompson
Gule kort: Tarkowski 57

Dommer: Simon Hooper