Jay Rod-mål i Watford-seier

(Burnley 1-0 Watford): Begge lag skapte noen sjanser, blant annet to redninger på streken. Det begynte å lukte poengdeling på Turf Moor, men Jay Rodriguez ville det annerledes og sendte the Clarets i føringen midtveis i annen omgang. Spissens 50. mål for Burnley var også kampens eneste.

Dyche stilte med et uendret mannskap fra City-kampen, men fant nok spillere til å fylle benken denne gangen. En gledelig nyhet var at Phil Bardsley var tilbake fra skade og klar til kamp, men the Clarets har fortsatt mange på skadelisten.

Det startet rolig på Turf Moor uten de store sjansene, men et Phil Hughes-frispark i det 4.minutt tvang fram en enkel Pope-redning. Minuttet senere kunne Jay Rodriguez (5′) ha sendt hjemmelaget i føringen, men keeperen var med på notene. Josh Brownhill (7′) ville også prøve seg, men headingen var unøyaktig, i tillegg til press fra Watford-forsvaret.

Like før kvarteret fant Jay Rodriguez (14′) nettet med en utmerket heading, men målet ble dessverre riktig annullert for offside. Kampens førte kvarter var ikke overraskende betraktelig mer givende enn mandagens oppgjør i Manchester. Det fulgte et par innlegg og noen halvsjanser, blant annet traff Vydra (18′) stolpen og Rodriguez (18′) sitt skudd ble reddet på streken av Craig Dawson.

Etter drikkepausen midtveis i omgangen fortsatte Burnley å jage ledermålet og det var tydelig av samarbeidet mellom Jay Rod og Vydra fungerte bra. Watford sitt første hjørnespark fant hodet til Craig Dawson (32′), men forsvareren sendte kula over Nick Pope i mål. Det skjedde overraskende lite fram til pause.

Watford startet annen omgang med et dobbelt-bytte i Doucoure og Cathcart. Denne omgangen var det Foster som fikk solen i øynene. Hughes (50′) var første til å prøve skuddfoten etter sidebytte, men forsøket gikk langt til side for buret til Pope. Watford så mer til ballen, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. eller Pope.

Gjestene fikk et lite grep om kampen der blant annet Deeney (54′) var skremmende farlig, men heldigvis var James Tarkowski rett mann på rett sted og avverget forsøket. Der første omgang tilhørte Burnley, så kontrollerte Watford annen omgang. Deeney (66′) sendte et farlig skudd på mål og McNeill reddet på streken – returen ble sendt over av Hughes.

I slike øyeblikk ville det vært praktisk å kunne se til benken etter en spiller som kunne ha endret kampbildet, men mulighetene var begrenset og ett poeng ble plutselig et akseptabelt scenario. Jay Rodriguez ville det annerledes. Klokken viste 72 spilte minutter når Nick Pope sendte kula høyt opp fra eget felt og etter noen dueller sendte Brownhill ballen perfekt til McNeill på kanten. Vingen fosset fremover og la inn i feltet, der var Jay Rod rett mann på rett sted og nikket inn 1-0 til the Clarets!

En liten drikkepause senere ble det noen småskader, hjørnespark og frispark, men ingenting som ledet til utligning for gjestene. Med ti minutter igjen av kampen ble målscorer Jay Rod byttet med Erik Pieters. Will Hughes ble byttet ut to minutter senere med en tidligere kjenning; Nathaniel Chalobah. Kort tid senere ble nok en kjenning introdusert på Turf Moor i bortelagets drakt; Andre Gray.

Matej Vydra (86′) ville også være på scoringslisten og skapte en kjempemulighet etter en fin oppbygging av hjemmelaget, men klarte ikke å lure Ben Foster som parerte med bena. Tiden begynte å renne ut for the Hornets som møtte på et hardtarbeidende Burnley-forsvar. Masina (90′) sendte kula over mål fra kort hold før fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Det skjedde lite nevneverdig i sluttminuttene og dommer Mike Dean valgte å blåse av kampen.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Brownhill, Cork, Westwood, McNeill, Rodriguez (Pieters 80), Vydra
Innbyttere: Bornhoeft-Jensen, Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Pieters, Thomas, Goodridge, Thompson
Gule kort: McNeill 71

Watford: Foster, Kiko, Dawson, Kebasele (Cathcart 46), Masina, Capoue, Hughes (Chalobah 82), Sarr, Cleverly (Doucoure 46), Welbeck, Deeney (Gray 84)
Innbyttere: Gomes, Cathcart, Mariappa, Chalobah, Doucoure, Pereyra, Gray, Pedro, Pussetto