Elliott: – Riktig tidspunkt å dra

Driblefant Wade Elliott ble Birmingham-spiller i overgangsvinduets avsluttende minutter, noe som har høstet blandede tilbakemeldinger. Wembley-helten selv føler at tidspunktet for klubbytte kom på et fornuftig tidspunkt og forteller samtidig at manager Howe har noe på gang og at en ny æra holder på å utfolde seg på Turf Moor.

Foto: PA Photo

Selv om the Clarets ikke klarte å sikre verken Play Off-plass eller direkte opprykk – noe de var spådd – føler midtbanespilleren at manager Eddie Howe er mannen som kan bringe klubben fremover og støtter eks-sjefens fokus på ungdommen.

32-årige Wade spilte ved siden av nåværende Burnley-manager da de begge holdt på i Bournemouth, men forholdet mellom dem ble noe annerledes da Howe tok over the Clarets. Uansett hvordan man enn ser på det så kommer Elliott til å bli husket for sitt Wembley-mål som sendte the Clarets til Premier League i mai 2009 og skrev historie for de lilla- og lyseblå. Oppnåelsen er en han føler som veldig ydmyk, men som han selv sa; «en liten del av Burnley-historien som han eier og som alltid kommer til å være stolt av

Så mye som det er en ny start for meg, så er det en ny æra for fotballklubben. Eddie holder på å sette sitt eget preg på laget og når man satt alle faktorene sammen følte jeg at det var på tide for meg å dra videre, sa Elliott. Det er mange unge spillere der nå, men de er en utrolig talentfull stall og jeg føler at Eddie kommer til å gjøre en flott jobb for klubben, han passer godt der for øyeblikket er jeg sikker på at de kommer til å høste suksess. 

Elliott og Howe fortsatte å holde kontakten og opprettholdt vennskapet etter at vingen forlot Bournemouth til fordel for Burnley i 2006, men nekter for at forholdet mellom dem raknet når 33-åringen ble ansatt som klubbens nye manager i januar.

Foto: burnleyfootballclub.com

Det var aldri en faktor, forklarte den tidligere Burnley-vingen. Jeg gikk veldig godt overens med Eddie når vi spilte sammen i Bournemouth og vi holdt kontakten når jeg ankom Burnley. Vi hadde en samtale når han tok over og forholdet har tilsynelatende endret seg, men å si at vi satt vennskapet vårt var satt på is, ville ikke være riktig å si. Forholdet vi hadde tidligere måtte bli satt til side for perioden da han var min manager. Det var et spiller-manager-forhold som begge forsto og vi hadde fortsatt en god dialog, men nå som jeg flyttet på meg kan vi ta opp igjen det forholdet vi hadde tidligere. 

Overgangen var en han selv mener er til det beste for alle parter, i form av fremgang. Elliott skrev under en forlenget kontrakt med the Clarets under Brian Laws-æraen, men når han ble kjent med Birmingham-interessen var det aldri noen tvil om å bli da Chris Hughton fulgte opp budet.

Foto: Burnley Express

Man veier opp etter hvert tilbud merittene og jeg hadde en flott tid i Burnley og visste hva jeg skulle hver dag og var komfortabel med det, men viste at jeg før eller siden kom til å forlate. Det ville vær enkelt for meg å si at jeg kom til å bli og fullføre kappløpet, men tror ikke at det hadde vært det beste for klubben og for mitt eget beste.

Det var en eller to muligheter til å forflytte på seg tidligere, men det var ikke det riktige tidspunkt og det er litt rart nå som jeg har hatt tid til å bli kjent med troppen, trent med dem hver dag og det er noe som har sunket inn. Jeg har reist til det samme stedet hver dag de siste seks årene og opplevd mye godt som ble en del av hverdagen min. Det er derfor litt rart å ikke kunne reise dit lenger, men samtidig litt spennende. 

Mitt opphold i Burnley har vært herlig og jeg har vært heldig som har fått oppholdet samkjørt med en av de beste periodene laget har hatt de siste 30 eller 40-årene. Det har vært en utmerket epoke, men alt tar omsider slutt og jeg etterlater meg mange gode minner og gode venner, men det er en ny utfordring og mulighet for meg, avsluttet Wade Elliott.