Howe om muligheten

Burnley reiser til KC Stadium på tirsdag og møter et Hull-lag i god form. Det er ingen tvil om at det kommer til å bli en kamp av høy viktighet – for begge – men laget må holde seg fokusert. Sjefen røper også at forhandlingene rundt Jay Rodriguez’ kontraktforlengelse pågår og forhåpentligvis blir de sluttført i løpet av denne uken.

Om tirsdagens oppgjør mot Hull er sjefen egentlig noe tilbakeholden med ord, men er helt klart bevisst over hvor viktig kampen er. Samtidig som Howe poengterer at det kun er dem selv som avgjør videre utvikling og tabellklatring.

Foto: burnleyfootballclub.com

-Det blir en stor kamp. Oppsettet er bra hvor to gode lag i god form møtes, forteller Howe. Det er en flott stadion og et vanskelig sted å spille, men vi ser fram til det og vi ønsker å opptre deretter.

– Jeg ønsker ikke å fokusere på andres resultater, men på det vi selv får til, poengterer Howe. Det er slik det burde være, det er opp til oss å hente tre poeng hver uke, hvis vi kan. Det kommer til å være en del fram og tilbake og med 13 kamper igjen og vi må prøve å fortsette slik vi har gjort den siste tiden.

Jeg ville løyet om jeg hadde sagt at jeg ikke ser på tabellen og tror man må ta en titt for å se hvordan det går og hva som skjer med lagene rundt. Men jeg fokuserer mer på oss, treningen vår og at vi gjør det bra.

– Tabellen endrer seg fortløpende, spesielt etter kamper og derfor må vi sørge for å vinne alle kampene vi kan og prøve å komme oss så høyt opp vi kan. Kampene kommer til å bli viktige, for det er mot lag som er rundt oss og vi kan stoppe dem fra å få tre poeng mot oss, ta dem selv og øke avstanden, sier Howe.

Foto: burnleyfootballclub.com

Det som har interessert mange Burnley-fans de siste månedene er kontrakten til Jay Rodriguez: 21-åringens kontrakt løper ut i sommer og står fritt fram til å velge arbeidsgiver etter eget ønske. Howe bekreftet tidligere i år at kontrakts-forhandlinger pågår, men kan fortelle idag at samtalene går i positiv retning og forhåpentligvis vil noe være i boks i løpet av uken.

Vi er håpefulle. Vi håper at Jay er like bestemt på å bli her som vi er på å beholde han, noe vi håper å kunne få gjennomført denne uken. Han er likt av alle, har gjort det godt og vi ønsker å beholde han med oss og fortsette eventyret, avslutter Howe.