.. En målløs Howe?

Manageren var full av følelser etter the Clarets’ snuoperasjon som sikret dem deres første seier på fire kamper, men forteller om noen feilslåtte taktikker og et lag som visste hva de ville. Samtidig benytter sjefen anledningen til å takke supporterne for støtten de har gitt the Clarets’ den siste tiden. 

Foto: BurnleyFC.com

Jeg har vansker med å skjønne fotball for øyeblikket, sa sjefen. Det var veldig rart fordi vi var skuffende i store deler av kampen, vi lå under 2-0, ute av kampen og på vei til vårt femte strake tap. Målet ga oss selvtilliten vi trengte og plutselig var vi et utmerket lag igjen som jeg mener fulgte opp ut kampen, selvtillit er noe stort for oss akkurat nå.

– Vi har fått mange slag denne sesongen, med sene mål som i for eksempel de to siste kampene, når man ikke får resultatene, men prestasjonen er grei som ofte har vært tilfellet den siste tiden, så gjør det noe med en. Jeg var dypt skuffet med første omgangen og ba dem om å svare i annen og det gjorde de uten tvil – det ubrukte potensialet i laget var noe alle kunne se, spesielt når vi fikk den løften – slikt kommer kun med selvtillit.

Vi prøvde å stramme inn bak idag og ønsket å være litt mer solide og vanskeligere å beseire, men jeg føler ikke at det fungerte nevneverdig bra – noe som er min feil – og vi rettet det opp. Jeg tror heller ikke vi har styrt en kamp i 90 minutter denne sesongen, hvor vi har vært det dominerende laget. Det er en utfordring fordi vi er et ungt lag og så lenge vi utvikler oss som lag, kommer det til å være inkonsistens.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er litt morsomt fordi ved 2-2 tenkte jeg tilbake på Birmingham og Leeds hvor vi prøvde å lukke bakpå, ta poenget og sette en stopper for tapsrekken. Men nuet var med oss hvor guttene gikk for seier og vi måtte la dem gå for det, fordi vi ikke ønsket å beskytte en uavgjort ved å forsvare oss.

–  All ære til guttene og utfordringen nå er å ta det inn i neste kamp og bruke det som et springbrett til en seiersrekke.

Folk vil se tilbake og si at vi hadde flaks og jeg må si meg enig med dem, men vi har lært litt i løpet den siste tiden og må følge opp med en veldig god prestasjon foran hjemmefansen, fordi vi skylder dem det. Jeg setter virkelig stor pris på måten fansen har støttet oss og da sikter jeg til alt som enhet, jeg kan ikke takke dem nok på vegne av alle relaterte til klubben. Nå vil vi ta det videre, avsluttet manageren.