En skuffet manager…

Etter gårsdagens 3-1-tap for Leicester satt manageren igjen følelsen at en slakk annen omgang sørget for at the Clarets ikke klarte å vinne sin tredje kamp på rad. Sjefen var forståelig nok ikke tilfreds med dommerens innsats, men ettersom det ikke går an å få gjort noe med de nå, spilte sjefen mer på det positive, som f.eks Michael Duffs comeback.

Foto: BurnleyFC.com

Første omgang var underholdende og god der begge lag fikk et mål hver seg, men annen omgang var en helt annen vise. The Clarets startet frisk, men det tok ikke lang tid før Leicester tok over og tok imot sjansene de fikk med åpne armer. Hjemmelaget skapte to sjanser med Charlie Austin (stang ut) og Andre Amougou (fikk reddet heading), men det en tidligere kjenning, David Nugent som sørget for å gjøre kampen miserabel for Burnley og ble avsluttet av Paul Gallagher som fikk en særdeles kontroversiell straffe.

Det er skuffende fordi det kunne ha endt annerledes, sa en skuffet Clarets-sjef. På hjemmebane må vi alltid prøve å være positive og utfordre motstanderen, men mot et kvalitetslag som dem føler jeg vi slet i annen omgang. Ser man på de 30 minuttene før pause, mener jeg vi har utmerkede og spilte ballen veldig bra, vi var litt slakke i begynnelsen av andre og kom aldri i gang, noe som er synd fordi første omgangen var veldig underholdende. 

Vi hadde Charlies sjanse og Andres nikk, men slapp inn målet så fort vi slapp opp trykket. Det er igjen snakk om små marginer, men vi skapte nok sjanser idag til å kunne ha avgjort, men til syvende og sist var det kvaliteten som var den store forskjellen. Jeg mener at straffen var veldig streng, jeg har sett på reprisebildene og det er en 50/50-sjanse, men jeg kan se hvorfor dommeren ga straffe ettersom han fikk muligheten til det..

Foto: BurnleyFC.com

– Det er bare synd at vi ikke klarte å gjenoppta kontrollen i annen omgang, men de var det bedre laget selv om vi slapp inn tre svake mål fra vårt ståsted. De var alle unngåelige og det er fortsatt vår akilleshæl og det området vi må fokusere mest på. De er et godt lag og jeg tror at de kommer til å være blant de øvre mot slutten av sesongen, men jeg følte ikke at det var så stor forskjell på lagene og derfor er det noe positivt å hente fra kampen. 

Vi er ikke så ulike mesteparten av divisjonens andre lag, det er trangt, lagene er oppe og nede og har vansker med å få til sammenhengende seire. Vi er helt klart i den gruppen og det er frustrerende for alle tilknyttet klubben, de beste lagene er de som klarer seiersrekkene og det er det vi er på utkikk etter, fortalte manageren.

Som et lite plaster på såret om man kan trekke fram at forsvarer Michael Duff startet på benken og fikk sin comeback i en noe uventet posisjon, nemlig som spiss i kampens avsluttende minutt. Duffs retur blir som forventet tatt imot med åpne armer av manager Howe som ikke har det største utvalget i forsvaret.

Vi er glade for å ha Michael tilbake, han har kun hatt to eller tre dager på trening og har så vidt sparket en ball, men innhoppet var et tilfellet av behov. Vi kastet han inn mot slutten, men det er godt å ha han tilbake i frisk tilstand og nå kan vi smått øke treningsøktene og få han tilbake i form, avsluttet sjefen.