En tung start

Det ble en tøff start på sesongen for Burnley, laget har virket forholdsvis tungt, og Sean Dyches menn var heldige som slo ut Aberdeen og Istanbul Basaksehir i den innledende Europa League-kvalifiseringen. Begge oppgjørene kunne godt tippet begge veier, men et solid forsvar sørget for at The Clarets tok seg videre til de avgjørende Playoff-kampene.

Premier League-sesongen sparket også i gang med et viktig poeng borte mot Southampton. Kreativiteten sto allikevel heller ikke i høysetet i dette oppgjøret, og Burnley skapte lite framover på banen. Det er allikevel på hjemmebane laget har hatt sin styrke de siste sesongene, og mange hadde derfor stor tro på tre poeng hjemme mot Watford.

Det ble tap i årets første hjemmekamp mot Watford.
(CC BY 2.0) av domfell

Velfortjent tap mot Watford​

Slik skulle det allikevel ikke gå, og Burnley ble rett og slett kontret i senk av Watford. Gjestene vant til slutt helt fortjent 3–1, og det bekymringsfulle var at Burnley mer eller mindre ga opp etter at Watford fikk to raske mål i begynnelsen av den andre omgangen. Laget hadde lite å by på offensivt, og det hjalp lite at Sam Vokes kom inn som spiss mot slutten. Mangelen på en notorisk målscorer kan således kunne komme til å koste Burnley dyrt denne sesongen, men nå er det ikke mulig å hente nye spillere før i januar.

Overgangsmarkedet er stengt

Dette betyr at Dyche må ta til takke med forsterkningene som kom i sommer. Det solide forsvaret styrkes uansett med ankomsten til Joe Hart, som bør være en trygg og kapabel erstatter for langtidsskadede Nick Pope. Dyche er fullt klar over at angrepet må styrkes, og tidligere denne måneden fikk vi et fotball tips fra bet365 om at Burnley var interessert Troy Deeney. Nå ble det ikke noe av denne overgangen i dette vinduet, men vi skal ikke se bort fra at Burnley begynner å jakte en ny spiss hvis målene fortsetter å utebli fram til jul. Fram til da blir klubben nødt til å sette sin lit til at nyinnkjøpte Matej Vydra ordner sakene på topp sammen med Ashley Barnes, Sam Vokes og Nakhi Wells.

Burnley har vist interesse for Deeny. Her under en Premier League kamp mot Stoke
Kilde: Watford FC via Facebook

Gode spisser vokser ikke på trær

Problemet med de fire ovennevnte spissene er at alle hadde vært en drøm for enhver Championship-manager, men spissrekken blir raskt for lett hvis man skal hevde seg på øvre halvdel i Premier League. Burnleys problem er allikevel at klubben alltid vil ha problemer med å tiltrekke seg de største stjernene, noe som selvsagt henger sammen med klubbens størrelse, men den viktigste grunnen er nok at klubben dessverre ikke har råd til å betale de astronomiske lønningene som kreves.

Kilde: Burnley via Twitter

September blir viktig 

Neste måned får vi allikevel flere svar på hvor Burnley står i årets sesong. Den første høstmåneden sparkes i gang mot Manchester United hjemme, men deretter venter to av de nyopprykkede lagene på bortebane samt Bournemouth hjemme. Taper laget både i Wolverhampton og Cardiff er det all mulig grunn til bekymring, og da kan en eventuell Europa League-deltakelse raskt bli en klamp om foten utover høsten.