En viktig reaksjon

Burnley er tilbake på vinnersporet i følge manager Dyche etter at Chris Wood sitt mål mot Newcastle sikret en etterlengtet seier.

Wood sin heading kom like før timen og var egentlig alt som skilte lagene. Burnley spilte ikke akkurat bra, men det gjorde heller ikke gjestene og det var nok flere likhetstrekk med Watford-kampen.

Foto: Burnleyfc.com

Vi ønsket en reaksjon etter tapet mot Tottenham forrige uke. Det første var prestasjonen, men vi ville også vinne og det fikk vi til. Vi hadde flere en-mot-en dueller og skapte hodebry for dem. Jeg er tilfreds med prestasjonen fordi de er en tøff motstander. Steve (Bruce) har ogranisert dem godt og de er solide som betyr at seier er veldig gledelig.

Det virket nok uheldig for Steve med avgjørelsen om hjørnespark (som førte til mål), men problemet med spillet nå er at hjørnespark blir gitt hele tiden selv om det er forseelse i forkant eller ei. Jeg var forsvarer og spilleren deres skjermer ballen, så jeg vil ikke påstå at det var en forseelse – i så fall en tynn en.

Foto: Burnleyfc.com

Men de blir gitt og jeg forstår Steve for at han tar seg nær av det, men samtidig mener jeg de var heldige som avsluttet med elleve mann på banen. Albuen på Ben Mee må bort. Jeg ønsker ikke at spillere skal utvises og det var ikke ondskapsfullhet i duellen, men albuen er løs og hvis man planter albue i ansiktet til motstanderen, så er det rødt kort.

Spillerne tilbake fra skade og fravær utgjorde en stor forskjell. Jeg undervurderer ikke de andre spillerne fordi vi har et konkurransedyktig lag i år. Vi har ikke stor tropp slik at vi blir tynnet ut med noen skader, men det ble en reaksjon når de kom tilbake og det var tre herlige poeng.

Foto: Burnleyfc.com

Flere har sagt at vi har hatt en dårlig periode, men da må jeg henvise til forrige sesong når vi hadde en dårlig periode. 21 poeng på dette stadiet i sesongen er ikke akkurat en dårlig periode. Likegyldig kanskje, men vi er ikke en av de store og må kjempe hardt for alt vi får. Jeg vil påstå at vi er på vei fremover og tar små skritt. Vi kaster ikke penger rundt oss og prøver å løse problemene over natten, men spillerne vokser og fortsetter å gjøre det i ligaen. Det var en jevn og vanskelig kamp, men vi gjorde de rette tingene og avsluttet med tre poeng, sa Dyche.

Midtbanegeneral Jack Cork tullet på sin side med Chris Wood og håpet at spissen var syk oftere, siden følgen av sykemeldingen var mål i hans retur. Wood hadde vært syk i noen dager i forkant av kampen, men klarte å bli frisk til Magpies-oppgjøret.

Foto: Burnleyfc.com

Det er herlig å være tilbake på vinnersporet etter en tøff uke. Vi fikk juling av Tottenham selv om vi gjorde det greit på noen områder, men å tape 5-0 er ikke akseptabelt. Det er ikke ofte vi spiller tre kamper på en uke i denne ligaen og vi tapte alle tre, så vi visste at noe måtte rettes opp. Det å vinne på eget gress etter et slikt løp er utmerket. Vi er bra posisjonert denne sesongen og med et par viktige kamper i vente var dette en veldig stor seier for oss.

Det var et viktig mål og jeg sa til Woody at han spiller bedre når han er syk. Vi burde ha gjort han syk forrige uke, men våre innlegg og dødballer har vært gode denne sesongen. Westy’s kvalitet har alltid vært der og kamptaktikken vår fungerer for øyeblikket. Vi er farlige når ballen kommer i feltet. Det er godt å være tilbake på vinnersporet og sprette tilbake etter et par svake prestasjoner, sa Cork.

Foto: Burnleyfc.com