Kjedelig kamp, men viktig resultat

(Burnley 1-0 Newcastle): En tam første omgang etterfulgt av annen omgang kan ikke sies å være den mest underholdende denne sesongen. Oppgjøret bød på noen spennende muligheter og det var Chris Wood som trakk det lengste strået like før timen.

Det ble flere bytter for begge lag, men Newcastle var nok mer skadeskutt enn the Clarets. Burnley fikk tilbake flere av nøkkelspillerne og stilte med Barnes og Westwood, som begge var ute i forrige runde.

Gjestenes Andy Carroll (4′) sto bak kampens første mulighet etter at tårnspissen enkelt vant duell med Phil Bardsley i feltet. ballen gikk like til side for mål. Newcastle flekket med tennene og var farlige innledningsvis. Dwight McNeill (11′) noterte seg Burnleys første og Chris Wood (12′) fulgte opp med andre mulighet. Det ble et par hjørnespark, men heller ikke dødballene havnet i nettet.

The Clarets fikk etterhvert et lite overtak på kampen og utfordret gjestene støtt og stadig. Etter halvtimen jevnet det seg ut og Steve Bruce sitt mannskap begynte å stille spørsmål. Kampen fikk etterhvert et litt mer fysisk preg med tøffere dueller med spillere som ble liggende nede for telling. Heldigvis ble ingen skadet og fjerdedommeren vurderte at tre tilleggminutter var fornuftig. Det endte med en målløs første omgang.

Etter sidebytte ble det ingen umiddelbar underholdning og oppgjøret fortsatte i en lite spennende retning. Det virket som om ingen av lagene hadde noe å stille opp med; innlegg ble avverget, halvhjerte dueller gikk begge veier og dommeren virket egentlig lite interessert.

Så sikret Burnley seg et hjørnespark, som kanskje burde ha vært et frispark til Newcastle. Ashley Westwood la inn fra flagget og kula gikk mot bakerste stolpe. Chris Wood fosset fremover, raget høyest i luften og stanget inn 1-0! Keeper Dubravka var på bærtur, noe Wood utnyttet til det fulle. Burnley var i føringen i det 57.minutt.

Like etterpå plantet Carroll albuen i ansiktet på Mee og hendelsen kvalifiserte til rødt, men spissen slapp unna med gult. Heldig. Jack Cork viste magiske takter i det 67.minutt, midtbanespilleren vant kula fra Longstaff og fosset fremover. Driblet seg forbi Schar og sendte avgårde en salve mot Dubravka. Keeperen vartet opp med en heroisk redning. Ashley Barnes var på returen, men var en halv tomme unna.

Joelinton (70′) og Wood (72′) skapte fine muligheter, men det ble verken utligning eller økt ledelse. Innbytter Gayle (81′) fikk en fantastisk mulighet til å utligne etter et fin-fint innlegg av Joelinton, men spissen sendte kula like til side for mål. Chris Wood på sin side fikk to spennende muligheter til å score sitt andre (og tredje) for kvelden, men ballen spratt enten i feil retning eller ble klarert i siste liten. Dubravka kunne anse seg heldig..

Gjestene jaget en utligning, men klarte ikke å bryte ned Burnley og deres solide forsvar. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. I det første av disse ble gjestene tildelt frispark fra vel 30 meter. Utfallet var trist med Newcastle-øyne og resulterte i at Burnley sikret innkast og trillet ball fram til dommeren blåste av kampen.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Pieters, Hendrick, Cork, Westwood, McNeill, Wood (Rodriguez 85), Barnes
Innbyttere: Hart, Vydra, Lowton, Brady, Drinkwater, Lennon, Rodriguez

Newcastle: Dubravka, Manquillo, Willems (Gayle 70), Hayden, Fernandez, Schar, Dummett, Atsu (Muto 79), S.Longstaff, Joelinton, Carroll
Innbyttere: Elliot, Krafth, Lejuene, Yeldin, M.Longstaff, Muto, Gayle
Gule kort: Joelinton 41, Carroll 59