Detaljene sviktet igjen

Manager Dyche trakk fram det eneste positive og roset Dwight McNeill etter tapet mot Tottenham.

The Clarets hadde lite de skulle ha sagt i London. Den bedrøvelige kvelden startet allerede etter fire minutter når Harry Kane åpnet målkontoen. Tottenham ga seg ikke før de hadde scoret fem mål, men sjefen mener laget kan ta eksempel av Dwight McNeill. Vingen forsøkte hele tiden å finne en mulighet til å bryte gjennom og skapte to store muligheter.

Foto: Burnleyfc.com

Dwight var nok en gang fantastisk. Han er fantastisk talent og jeg kunne ikke vært mer stolt av det han gjør. Han er en ung mann som tar på seg Premier League og har vært utmerket. Selv når vi lå under tre eller fire, så fortsatte han å jobbe og prøvde å skape sjanser. Gutten har styrke og moralsk mot til å ha ballen, noe som er en enorm styrke i Premier League, men han har også den fysiske styrken. Han er det skinnende lyset. Jeg nevnte for noen av de eldre guttene at en slik spiller kan styrke dere. En om det og i en kamp som dette, burde gi et løft.

Det har vært en uke med realiteter. Vi gjorde to store feil mot Palace og ble starffet. Manchester City var for gode og så har vi denne kampen. Igjen det er realiteten i denne ligaen. Det er et enormt gap i Premier League, så jeg er ikke motløs. Møter man disse lagene på en dårlig fag, så blir man straffet. Man må spille på sitt beste og kanskje de har en rolig fag eller vi får en avgjørelse i vårt favør.

Foto: Burnleyfc.com

Det har ikke skjedd de to siste kampene. Vi møtte to lag som er virkelig i siget, mens vi ikke har vært det. Vi fikk aldri startet godt nok og de unyttet antageligvis enhver tabbe vi gjorde. Vi ga bort ballen fem ganger og de scoret på alle fem. Når man møter topplag som er i slikt humør, noe du kan gjøre, så man man lese situasjonene bedre og reagere.

Vi vet at de slipper inn mål og selv ved 2-0 følte jeg vi kunne få noe ut av kampen og vi skapte to store sjanser. Jeg sier ikke at de ville ha gitt oss noe, men det kunne ha gitt oss en mulighet og det får en til å tenke. Vi hadde en veldig tøff uke og er utarmet om dagen. Vi har mange skader på nøkkelspillere og det hjelper ikke. Men vi ser fremover, slik er det. Vi har gjort det før og kommer til å fortsette slik.

Foto: Burnleyfc.com

Vi har en liten tropp og det er en utfordring. Det er en av de mest konkurransedyktige lagene jeg har hatt, men vi må gå ut og vise det. Det er ingen mangel på innsats, det gjelder å gjenfinne motivasjonen, holde og tro på den. Spille med de grunnleggende elementene fordi vi ikke kan gi fra oss ballen så ofte i slike posisjoner, sa Dyche.

Erik Pieters insisterer på at tapet mot Spurs ikke kommer til å påvirke laget og laget vil styre skuta på rett kjøl. Slik tabellen er i dag, befinner Burnley seg tre poeng unna nedrykk-streken. Pieters er sikker på at Sean Dyche vil ta de nødvendige grep for at lage kan heve seg mot Newcastle neste uke. De påfølgende kampene blir mot Bournemouth, Everton, Manchester United og Everton, før nyåret slår inn.

Foto: Burnleyfc.com

Gruppen holder seg alltid sammen, uansett resultat fordi det er en ærlig gruppe og en ærlig manager. Vi må se nærmere på det fordi det er små detaljer som kan endre kampen. Det skjedde nå og det skjedde mot City, men vi må forsikre oss at det ikke skjer i de neste kampene. Et par av målene de scoret var i verdensklasse, men det er fortsatt noe å gjøre med det.

Foto: Burnleyfc.com

Vi må se det kamp for kamp, men det er et par gode kamper i vente mot lag rundt oss og vi må forsikre oss av vi er klare og hente hjem et godt resultat. Jeg tror alle kamper er like viktige for øyeblikket, spesielt etter tre tap. Vi må forsikre oss at vi er klare og det kommer vi helt klart til å være. Vi kommer til å jobbe hardt og sparker i gang igjen neste uke.

De var kliniske, men vi kan ikke gjøre slike feil fordi da blir det en hard kamp og det spiller ingen rolle hvem man møter. Tottenham er et godt lag spesielt med angrepet sitt og det blir tøft når de leder med to mål etter ti minutter. Vi hadde et par sjanser til å komme oss inn i kampen igjen, hadde det blitt mål kunne kampen vært annerledes. Det er de små detaljene og vi må jobbe med det. Det er slik noen ganger og spesielt mot topplagene. Vi lærer av det og holder sammen, sa Pieters.

Foto: Burnleyfc.com