Totalslakt i London

(Tottenham 5-0 Burnley): Burnley hadde ingenting å stille opp med mot Tottenham. Målfesten startet allerede etter fire minutter med Harry Kane og hjemmelaget ga seg ikke før Nick Pope plukket ballen ut av eget nett fem ganger.

Burnley gjorde to bytter fra forrige kamp der Rodriguez og Brady fikk starte. Det tok derimot ikke mange minuttene før Pope måtte plukke ballen ut fra eget nett. Hjemmelaget presset rett fra start og Heung-min Son fant Harry Kane like utenfor midtsirkelen. Spissen satte fart og fikk løpe fullstendig umarkert fremover. Kane ladet kanonen og sendte avgårde en salve fra 25 meters hold. Rett i mål. 1-0 til Tottenham etter fire minutter.

Det var så vidt pulsen ble senket på stadion før jubelen nok en gang kunne slippes løs. Tottenhams angreps-kvartett satte fart mot syv-åtte Burnley-spillere. Det ble litt klabb og babb når kula ble lagt inn og Dele Alli forsøkte seg på en stuss som havnet hos Lucas Moura. Sistnevnte fikk kranglet inn kula og 2-0 i det 9.minutt.

Det fulgte med to kjempesjanser for Spurs. Først sendte Sissoko (16′) ballen i stoplen etterfulgt av et strålende angrep som blottet Burnley fullstendig. Alli kom seg forbi forsvaret og sendte en pasning mot Son (17′) som ikke var presis nok. Det må sies at Tarkowski gjorde en kjempejobb og fikk akkurat en hårstrå på ballen. Tottenham fortsatte å presse på.

Burnely fikk sin første store sjanse i det 20.minutt når McNeill sendte kula mot mål, traff tverrleggeren og kula spratt ut. Chris Wood fikk hodet på ballen, men sendte den like utenfor. Rordriguez (26′) prøvde seg også, men det skulle nok en gang gå motsatt vei.

En fenomenal enkeltprestasjon av Heung-min Son, kandidat til årets mål i beste George Weah-stil. Son snappet opp ballen etter et Burnley-hjørnespark omkring 18 meter og satte fart mot Burnley-målet. Fintet seg forbi alt han kom over og gjorde ingen feil foran Nick Pope. 3-0 i det 31.minutt og her må man bøye seg i støvet. Fantastisk mål!

Kane (34′) fikk nesten satt inn kampens fjerde og Jay Rodriguez (38′) fikk en gyllen mulighet til å redusere, men klarte ikke å sette ballen i mål. Hjemmelaget fortsatte å dominere uten at resultatet ble endret. Dommeren sendte laget i garderoben etter tre tilleggsminutter.

Etter sidebytte var det litt roligere i form av Tottenham-press, men så i det 53.minutt utnyttet Harry Kane svakt forsvarspill av Burnley. Spissen kom seg inn i feltet og ble nærmest ikke presset i det hele tatt, tok et par steg og sendte kula i høyeste venstre hjørnet. 4-0 til Tottenham.

Vydra og Lennon ble etterhvert sendt utpå. Wood og Brady gikk av. Det hjelp lite.. Tottenham bygget opp angrepet sitt med Moussa Sissoko og prestasjonen var i Son-stil litt tidligere i omgangen. Sissoko startet løpet midtveis på egen banehalvdel og satte fart fremover, i det han nærmet seg Burnley-feltet bisto Kane med en støttepasning og Sissoko fortsatte løpet mot mål. Pope måtte plukke ut ballen femte gang denne kampen. 5-0 i det 74.minutt.

Spurs byttet ut tre mann og trillet ball resten av kampen. Burnley hadde lite å stille opp med og hadde resignert, forståelig nok. Fjerdedommeren la til tre tilleggminutter, noe Tottenham benyttet seg av og dro i land en sterk og enkel seier. The Clarets hadde lite å stille opp med.

Tottenham: Gazzaniga, Aurier (Skipp 79), Alderwelred, Sanchez, Vertonghen, Dier, Sissiko, Moura (Sessegnon 76), Alli (Parott 85), Son, Kane
Innbyttere: Whiteman, Rose, Sessegnon, Eriksen, Lo Ceslo, Skipp, Parott
Innbytter: Dier

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, McNeill, Cork, Hendrick, Brady (Lennon 70), Wood (Vydra 66), Rodriguez
Innbyttere: Hart, Dricoll-Glennon, Gibson, Drinkwater, Goodrige, Lennon, Vydra
Gule kort: Lowton 22