Endring i trenerapparatet

Burnley bekrefter på sine nettsider at unggdomsutvikler Vince Overson fortlater Turf Moor og blir erstattet av John Mullin, som trapper opp.

Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Clarets-forsvareren – med over 250 kamper for klubben – har tjenestegjort i mange år bak scenene etter at han la skoene på hyllen. I 2004 ble han hentet på permanent basis til ungdomsutviklings-enheten, hvor han etterhvert ble tildelt en lederrolle og ble i stor grad en viktig brikke i klubbens om strukturering av systemet ved Turf Moor. Overson har gitt klubben et verdifullt tilskudd i utviklingen av utallige unge spillere, fra introduksjonen av akademiet, gjennom trening, ansettelse og i mange tilfeller profesjonelle kontrakter.

Foto: BurnleyFC.com

Like etter blir det bekreftet at John Mullin overtar rollen til Vince Overson. Mullin har i likhet med Overson historie som spiller for Lancashire-laget og har hatt en deltids-trenerjobb ved ungdomsakademiet siden 2010. 36-åringen er et Burnley-produkt selv og studerer i disse dager til sin UEFA A-lisens som vil tillate han å jobbe fulltid som koordinator for spillere i alderen fem til elleve.

Det gode med John er at han utfyller alle kriteriene. Han har en utmerket personlighet og har de rette ferdighetene, han er samvittighetsfull og en flott rollemodell for enheten. 

John er en som kom gjennom systemet og vil være det ideelle utgangspunkt for hva vi står for i ungdomsutvikling, sa ungdomstrener Jason Blake.

Oppsigelsen og ansettelsen er et ledd i de store endringene som kommer til å tre i kraft takket være EPPP (Elite Player Performance Plan), som gjør at Premier League-klubbene kan hente oppadkommende og talentfulle spillere fra lagene i de lavere divisjoner til en brøkdel av de de opprinnelig ville ha betalt. Fra før av har også Martin Dobson forlatt klubben på lignende premisser.