Enveiskjøring ga tabelltopp

(Burnley 4-0 Swansea): Burnley hadde full kontroll på kampen og gikk i garderoben med en tremålsledelse. Etter sidebytte kom mål nummer fire og Swansea ble redusert til ti mann. 4-0 betød at the Clarets klatret til topps i the Championship.

Oppgjøret på Turf Moor ble sparket i gang med et innbydende nord-engelsk vær; sur vind. Lagene brukte litt tid til å bli kjent med hverandre og det var gjestene som fikk kampens første mulighet i det 9.minutt når Piroe som sendte et skudd mot Muric fra utsiden av 16-meteren. Hjørnesparket ble klarert og Burnley-kontret, men innlegget fra Cullen inn i feltet ga ingen gevinst.

Så begynte det å bli litt mer livlig i Lancashire. The Clarets begynte å flekke tenner etter ti minutters spill der både Jay (11′) og Tella (13′) sørget for å skape uro rundt Swansea-feltet. Etter 15 minutter spill ble Burnley tildelt innkast, hvorpå Ian Maatsen kula i feltet. Ballen gikk over alt og alle til en umarkert Vitinho på løp, som med en enkel stuss satte inn 1-0 til Burnley! Fantastisk innlegg og et flott mål av Vitinho!

Swansea økte presset litt, som holdt Clarets-forsvaret på tå-hev, samtidig som det åpnet gjestene bakover. Høyresiden til Burnley med Vitinho og Tella skapte store problemer for Swansea. I det 29.minutt startet Muric med en pasning til Vitinho som kom seg til midtbanen der han fant Ian Maatsen på løp. Sistnevnte fant Zaroury på kanten som la inn i feltet. Jay Rodriguez sendte ballen mot keeperen som tilsynelatende reddet på streken, men mållinjeteknologien løy ikke og 2-0 til Burnley!

Swansea hamstret kort og i løpet av 40 minutter klarte de å pådra seg ikke mindre enn fire gule. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og i det andre av disse fosset Burnley fremover. Midtbanen med Cork og Cullen varet opp med storspill og plutselig var Tella på farten langs høyrekanten. Vingen blir hindret og ballen trillet videre Brwonhill som la inn langs bakken, som Tella hoppet over og fant Anass Zaroury. Vingen klinket til og sendte kula i lengste nederste hjørnet! 3-0 til the Clarets!

Annen omgang startet litt mer avslappet, men fortsatt intenst der det trengtes. Cobango (54′) forsøkte seg, men det var Burnley som sørget for å punktere kampen. Tella startet det som ble et løp og skuddforsøk som tok en runde rundt og fant Cullen som sendte en utsøkt pasning til Jay Rodriguez. Spissen fosset ned til 5 meter og klinket ballen i mål! 4-0 til Burnley i det 58.minutt!

Burnley trengte ikke så gjøre så mye resten av kampe, men de fortsatte å kontrollere kampen. I det 73.minutt havnet han i en duell med Cullen, der sistnevnte falt overende og reprisebildene viste at Piroe tilsynelatende trampet på Cullen. Det ble rødt kort. Med seieren i land, ble friske bein sendt utpå og resten av kampen var en formalitet.

Burnley: Muric, Vitinho, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen (Egan-Riley 84), Cullen, Cork (Bastien 76), Brownhill, Zaroury (Benson 76), Tella (Gudmundsson 62), Rodriguez (Barnes 76)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Taylor, Bastien, Benson, Gudmundsson, Barnes
Gule kort. Brownhill 61

Cardiff: Benda, Cabango, Naughton, Wood, Latibeaudiere, Sorinola, Grimes, Fulton, Ntcham, Piroe, Obafemi (Cundle 62)
Innbyttere: Fisher, Darling, Stevens, Cooper, Cundle, Cullen, Oko-Flex
Gule kort: Sorinola 22, Cabango 34, Fulton 37, Latibeaudiere 40
Rødt kort: Piroe 73