Seig kamp og ett poeng

(Birmingham 1-1 Burnley): Det var en seig kamp på St. Andrew’s Stadium. Ingen av lagene skapte de store sjansene og det måtte bytter til for å bryte isen. Berg Gudmundsson og Hogan sørget for at det ble en rettferdig poengdeling i Birmingham.

The Clarets reiste til Birmingham og det var hjemmelaget som starte friskt med et tidlig press, men det var Burnley som noterte seg kampens første målsjanse med Jay Rodriguez (4′). Harwood-Bellis (6′) fulgte opp med en halvsjanse ikke lenge etter. Hjemmelaget fikk nesten en tidlig kalddusj når Muric bommet på ballen i eget feil og kula havnet hos Trusty (10′) som heldigvis ikke var forberedt og sløste bort det som kunne blitt en lei situasjon for Burnley. Ballen gikk utenfor.

Tella (11′), Rodriguez (16′) og Cullen (16′) skapte farlige situasjoner for the Clarets. Jay traff stanga. Chong (25′) og Vitinho (29′) noterte seg muligheter før halvtimen, før duell-spillet tok over og frisparkene ble delt ut på rekke og rad. Hjemmelaget presset høyt, noe som skapte uro i Burnley-feltet.

Til forskjell fra tidligere kamper, så dominerte ikke Burnley med ballen like mye som man har sett i de foregående kampene, men møtte også en motstander som var mer på offensiven og presset mer, men det ble ingen uttelling og lagene ble sendt i garderoben etter ett tilleggsminutt.

Bielik (47′) var første til å teste ut skuddfoten etter sidebytte. Zaroury fikk gult kort i det 52.-minutt for filming i det 52.minutt, men reprisebildene viste at mannen ble spent bein på og det skulle vært straffe til Burnley. Lite imponerende dømming.

Det skjedde mye på banen de neste 20 minuttene, men de store sjansene uteble. Berg Gudmundsson erstattet Cork med 20 minutter igjen i håp at det kom til å endre kampbildet og det gjorde det også. I det 73.minutt ble Burnley tildelt frispark like utenfor eget felt. The Clarets jobbet seg langs venstresiden, men ble hindret, så da prøvde de gjennom midten. Cullen sendte kula til Johann Berg Gudmundsson fra midten, som først mistet ballen og så snappet den opp igjen og fikk fritt leide mot mål. En herlig skruball like utenfor 16-meteren og i mål! 1-0 til Burnley i det 75.minutt!

Hjemmelaget satte utpå friske bein i det 78.minutt og fikk uttelling minuttet senere når Scott Hogan utnyttet et lite smutthull på et lavt innlegg fra innbytter Hall og utlignet. 1-1 i det 80.minutt.

Hjemmelaget var farligst i sluttminuttene der Hogan (86′) kom nærmest før fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Det ble litt nervøst for Birmingham vartet opp med flere gode muligheter, men det ble (heldigvis) ingen flere mål. Et poeng vunnet eller to poeng tapt? Tja. Rettferdig resultat.

Ruddy, Sanderson, Dean (Jutkiewicz 78), Colin, Longelo, Chong (Bacuna 65), Bielik (Hall 78), Mejbri, Trusty, Hogan, Deeney (James 90+3)
Innbyttere: Etheridge, Bacuna, Bellingham, Graham, Hall, James, Jutkiewicz
Gule kort: Chong 41

Burnley: Muric, Taylor, Harwood-Bellis, Roberts, Vitinho, Cork (Berg Gudmundsson 69), Cullen, Zaroury, Brownhill, Tella (Benson 84), Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Long, Bastien, Benson, Berg Gudmundsson, Barnes, Dercisoglu
Gule kort: Cork 44, Zaroury 52