Fantastisk snuoperasjon!

(Sunderland 2-4 Burnley): Burnley leverte en meget svak første omgang og lå under 2-0 til pause. Etter sidebytte satte de inn friske bein og snuoperasjonen startet. I løpet av 25 minutter hadde de snudd kampen med Tella, Benson, Zaroury før Brownhill punkterte kampen før fulltid. Snuoperasjonen var komplett.

Manager Kompany måtte gjøre noen bytter i forkant av oppgjøret for å redusere slitasje på spillerne. Cork og Rodriguez ble hvilt, som igjen ga Brownhill kapteins-bindet i oppgjøret mot the Black Cats. Hjemmelaget flekket tenner i åpningsminuttene og Embleton (4′) var første til å utfordre keeper Muric.

Hjemmelaget var effektive til å presse the Clarets, som igjen ledet til at de ble stresset og ikke fikk til sitt planlagte spill. I det 16.minutt vartet de opp med et angrep på venstre siden der Clarke kom seg ned til feltet og sendte ballen til en en umarkert Amad som enkelt kunne sette ballen i mål. 1-0 til Sunderland! For Burnley sin del, så var det slett forsvarsarbeid.

Fire minutter senere raknet det nok en gang for the Clarets. Sunderland fikk ballen inn i feltet som først ble klarert, men returen var det verre med. Kula havnet hos Dan Neil som var umarkert og fikk tid og rom til å klinke ballen i mål. 2-0 til Sunderland etter 19 minutter.

Kampen ble stoppet i noen minutter da bortefansen kastet ting fra tribunen, i mens tok spillerne en liten drikkepause. The Clarets slet med å få et grep om kampen og brukte mer tid på å forsvare seg, enn å være i angrep. Savnet av Cork var tydelig, samtidig hadde nok manageren midtukens kamp mot Norwich i tankene.

Klokken tikket mot pause og det var litt bekymringsverdig at Burnley virket å være rådville hva de skulle gjøre med ballen når de først hadde den. Det var lett å sette fingeren på Barnes som i tradisjonens tro prøvde å få frispark i enhver situasjon og ikke helt passet inn i spille-filosofien Burnley har vist de siste kampene. Dommeren hadde nok ikke den beste dagen på jobb heller da the Clarets så å si ikke fikk noen avgjørelser i sitt favør. Etter fem tilleggsminutter sendte mannen i svart lagene i garderoben.

Etter pausen ble Barnes erstattet med Benson og Tella satt på topp. Det ga rask uttelling og et tidlig hjørnespark til the Clarets resulterte i en redusering av Nathan Tella (50′)! 2-1 på Stadium of Light. The Clarets kviknet til og skapte litt mer problemer for hjemmelaget.

Amad (57′) og Benson (59′) forsøkte seg før sistnevnte fikk uttelling. Manuel Benson fikk ballen på høyresiden og fikk både tid å rom til å jobbe seg upresset mot feltet. Der sendte vingen en blanding av skudd og innlegg som gikk over to Burnley-hoder i boksen og rett i lengste hjørne! 2-2 i det 61.minutt. Litt av en snuoperasjon!

Snuoperasjonen ble komplett i det 69.minutt når Burnley sikret ballen på midtbanen og kontret. Berg Gudmudsson fant Anass Zaroury som gikk få upresset til utkaten av 16-meteren hvorpå han klinket til og sendte ballen i lengste hjørne! 3-2 til Burnley!!

Midtveis i omgangen sendte begge lag utpå friske bein og for Burnley sin del ble det Jack Cork og Jay. Zaroury pådro seg en smell i det 81.minutt og trengte litt behandling, så manageren ville ikke risikere noe og erstattet målscoreren med Samuel Bastien.

I det 87.minutt raknet det fullstendig for Sunderland. Plutselig snappet Brownhill kula på midtbanen og fant Manuel Benson på løp. Sistnevnte sendte en fin pasning til Josh Brownhill som fikk all tid og rom i verden til å sende kula rett i mål. 4-2 til Burnley i det 88.minutt. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det kampen ble blåst av, kunne Burnley juble over å ha snudd kampen fra en nitrist første omgang og ligge under 2-0, til å ha seiret 4-2!

Sunderland: Patterson, Batth, Cirkin, Hume, Clarke, Embleton (Ba 73), Evans (Michut 73), Neil, O’Nien, Pritchard (Bennette 65), Amad
Innbyttere: Bass, Wright, Matete, Michut, Ba, Bennette, Dejaku
Gule kort: Batth 72

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis (McNally 88), Taylor, Vitinho, Cullen, Brownhill, Gudmundsson (Cork 72), Zaroury (Bastien 82), Tella (Rodriguez 73), Barnes (Benson 45)
Innbyttere: Peacock-Farrell, McNally, Cork, Bastien, Benson, Rodriguez, Dervisoglu
Gule kort: Gudmundsson 1, Harwood-Bellis 51, Brownhill 80