Jay-straffe sikret tabelltopp

(Burnley 1-0 Norwich): The Clarets dominerte første omgangen og kom til flere gode muligheter, men måtte vente til slutten av kampen før jubelen kunne slippes løs. Hanley brukte hånda i feltet og Jay satte inn straffen. Tre sterke poeng og tabelltopp på the Clarets!

The Clarets måtte klare seg uten Josh Cullen som pådro seg en smell under kampen mot Sunderland og ble hvilt til dette oppgjøret. Burnley vartet opp med underholdende fotball og Tella (5′) var første til å teste ut keeper som ga til hjørnespark og Tella (6′) forsøkte seg nok en gang. Zaroury ville også være med på leken og kom til to gode muligheter i det 10. og 11.minutt.

Innen klokken viste kvarteret spilt hadde Burnley dominert spillet og virket å ha god kontroll over Norwich, som ikke slapp til nevneverdig. Tella (23′) fortsatte å terrorisere Norwich. Hayden pådro seg gult i det 28.minutt og klippet regelrett ned Tella minutter senere, dommeren nøyde seg med noen velvalgte ord, men takling nummer to var verdig et gult kort nummer to.

I det 33.minutt fikk Norwich omsider se litt til ballen etter å ha jaget den i en halvtime, men klarte ikke å produsere noe nevneverdig med den. Bortefansen presterte faktisk å synge «We’ve got the ball»… Rodriguez (34′) og Berg Gudmundsson (42′) forsøkte seg for dommeren blåste av kampen etter ett tilleggsminutt.

Annen omgang startet med et offensivt Norwich og Cantwell (46′) noterte seg for gjestenes første skuddmulighet, som ble stoppet av Harwood-Bellis. Gjestene skapte litt mer med ballen, men det var en stygg hendelse der Tomkinson gikk hardt i kroppen på Tella som fløy av banen og rett i en vakt. Dommeren lot spillet gå.

Brownhill (50′) satte en liten stopper for Norwich sin flekking av tenner og the Clarets gjenopptok mer av dominansen de viste i første omgang. Rundt timen sendte begge lagene ut friske bein. Noen bytter senere ble Beyer skadd og så ut til å måtte byttes ut, men klarte å fortsette kampen.

I det 80.minutt kontret the Clarets med Benson som la inn i feltet og kula traff ballen til tidligere bastard Grant Hanley. Dommeren var ikke nådig og pekte på starffemerket. Jay Rodriguez stilte seg foran kula, tok noen skritt og klinket ballen i høyre hjørne! 1-0 til Burnley i det 82.minutt!

De påfølgende minuttene ble litt nervøse for the Clarets som har hatt en lei tendens til å gi fra seg ledelsen. Benson (83′) fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen, mens Pukki (88′) fikk en kjempemulighet til å utligne på Turf Moor, men Muric’ mesterlige redning med sine lange armer sørget for at Burnley holdt på ledelsen.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og det ble en smått ukomfortabel avslutning på kampen. Burnley ble veldig defensive, noe som åpnet for flere Norwich-angrep. Klokken tikket og i det dommer Tierney blåste av kampen, kunne seiersjubelen slippes løs på Turf Moor!

Burnley: Muric, Vitinho (Roberts 73), Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen, Brownhill, Cork, Tella (Dervisoglu 73), Gudmundsson (Benson 64), Zaroury (Bastien 88), Rodriguez (Taylor 88)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Roberts, Taylor, Bastien, Benson, Barnes, Dervisoglu
Gule kort: Rodriguez 44, Tella 56, Cork 76

Norwich: Gunn, McCallum, Hanley, Tomkinson, Aarons, Nunez (Hugill 85), Hayden (Gibbs 73), Gabriel, Cantwell (Hernandez 62), Pukki, Sargent
Innbyttere: Krul, Hills, Gibbs, Hernandez, Ramsey, Springett, Hugill
Gule kort: Hayden 26