Sterk snuoperasjon mot Reading

(Burnley 2-1 Reading): En spennende, men målløs første omgang ble til en dramatisk annen omgang. Reading tok ledelsen ti minutter etter sidebytte med Ince, men innbytter Benson ville det annerledes og Zaroury punkterte kampen på overtid! En utmerket snuoperasjon av the Clarets.

Som forventet ble det noen bytter fra midtukens kamp og det var gjestene som noterte seg kampens første halvsjanse på Turf Moor fra hjørnespark, som ble klarert av Rodriguez like ved stolpen. Zaroury skapte trøbbel for gjestene langs kanten og leverte det ene innlegget etter det andre inn i feltet. Roberts (6′) sendte ballen like utenfor.

The Clarets fikk etter hvert et lite grep om omgangen og sendte flere angrep mot Reading-målet. Reading hadde sine perioder der de også fosset fremover og skapte uro i Burnley-forsvaret. Med nøytrale øyne var det en underholdende omgang selv om de store sjansene uteble og det var godt forsvarsarbeid av begge lag.

Omgangens største mulighet kom i det 43.minutt når Tella kjempet til seg ballen langs venstrekanten og la inn i feltet til en umarkert Rodriguez som brukte venstrefoten og sendte ballen over mål. Fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter, men det ble ingen mål. Burnley var det beste laget, men klarte ikke å få hull på byllen mot et hardtarbeidende Reading.

Annen omgang startet friskt. Tella terroriserte gjestene langs kanten og la inn en utsøkt pasning inn i feltet til Zaroury på løp, som ble klarert i siste liten. Et Burnley-hjørnespark ble snappet opp av keeper Lumley som sendte en lang ball mot midtbanen der Bastien ikke fikk til å klarere og ballen havnet hos Tom Ince på løp. Unggutten gjorde lite feil mot Muric og sendte gjestene i føringen i det 55.minutt. 1-1.

Kompany svarte med et dobbelt-bytte. Angrepsvillige Benson og Vitinho ble sendt ut. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk av manageren. Noen minutter senere var Manuel Benson på farten og med en perle av et skudd sørget han for å utligne for the Clarets i det 68.minutt! 1-1 på Turf Moor.

Brownhill (83′) noterte seg en kjempemulighet etter en strålende kontring! Burnley fikk noen hjørnespark mot slutten av kampen og satt press på gjestene som kjempet heroisk i forsvar. Ince (90′) fikk siste mulighet før fjerdedommeren signaliserte hele syv tilleggsminutter.

Gjestene var farligst og ble nok snytt for straffe i det første tilleggsminutt når Ince ble spent bein på av Maatsen i feltet som kun endte med et hjørnespark. I det 93.minutt fosset the Clarets fram langs høyrekanten med Benson la ballen inn foran mål og der var Anass Zaroury på full sprint og stanget inn 2-1! The Clarets hadde snudd kampen!

Gjestene vil nok føle på skuffelsen og sluttminuttene bar mer preg av frustrasjon enn spill og kampen fikk totalt ni tilleggsminutter før dommeren blåste av oppgjøret.

Burnley: Muric, Roberts (Vitinho 60), Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen, Bastien (Egan-Riley 76), Brownhill, Gudmundsson (Benson 59), Tella (Dervisoglu 84), Zaroury, Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Taylor, Vitinho, Benson, Barnes, Dervisoglu
Gule kort: Harwood-Bellis 22, Muric 90+7

Reading: Lumley, Baba, McIntyre (Hoilett 33), Holmes, Mbengue, Yiadom, Loum, Hendrick, Ejaria, Ince, Meite (Long 81(Long 83)
Innbyttere: Bouzanis, Fornah, Guiness-Walker, Hoilett, Long, Carroll, Joao
Gule kort: Baba 34, Holmes 58, Ince 90+7