Er Dyche fortsatt optimistisk?

Kilde: Pexels.com

Etter en svak start på sesongen har Burnley fått en oppsving og levert bedre kamper den siste måneden. Dyche var optimistisk før Brentford-kampen og så ikke grunn til panikk enda, men selv om det har kommet inn noen poeng, ligger laget fortsatt i en usikker posisjon. Spørsmålet er da: er Dyche fortsatt optimistisk, eller går vi mot et nedrykk med en manager med en ny-forlenget kontrakt?

Panikk ikke et alternativ

I slutten av oktober, etter en seig start på sesongen, uttalte manager Sean Dyche at panikk ikke var et alternativ for laget. «Selvsagt kan man være bekymret og ha tanker, men jeg tror ikke panikk er et ord for en fotballtrener», sa han da med håp om et lys i enden av tunellen. Dette var like før kampen mot Brentford som endte med en 3–1 seier til Burnley. Laget har altså klart å få inn noen bedre prestasjoner og poeng inn siden den gang, men lagets plassering er fortsatt langt fra sikker med en tredjeplass i skrivende stund.

I kommende kamper skal laget møte store navn som Tottenham. Ved å se på odds fra spill på nettet på bet365 og andre bookmakere, er det fortsatt klart at Burnley ikke er noen storfavoritt til å vinne i år. På de nedre plassene av ligaen ligger laget i en usikker stilling, men spillerne tror på sitt eget prestasjonsnivå og er klar for å gi alt. Uansett hva som skjer er Dyche i en sikker stilling med ny-forlenget kontrakt ut 2024/25-sesongen.

I Premier League siden 2016

Som vi alle vet har Burnley nå vært i Premier League siden 2016. Første opprykk var i 2009 når laget fikk sin første sesong i øverste divisjon siden 1976. Siden den gang har det gått opp og ned, og nå frykter mange at mangelen på ressurser gjør at laget ikke vil klare seg mye lengre. Dette er til tross for at ALK Capital kjøpte fotballklubben i desember 2020 når investeringsfirmaet tok over 84 % av klubbens aksjer.

De siste fem årene i Premier League har vært preget av usikkerhet, men nå står det dårlig til med tanke på forventningene fra fjorårets kjøp. Målet var å investere i Burnley på og utenfor banen i mange år fremover for å sikre en klarere fremtid. Nå som Sean Dyche er bekreftet for flere år fremover, håper vi at han kan styrke stallen videre til neste år.

Bedre hver uke

Angrepsspilleren Chris Wood er også optimistisk og uttalte etter kampen mot Crystal Palace at laget forbedrer seg hver uke. «Vi forbedrer oss hver uke og er konsekvente – det er det vi er», sa han da han anmeldte kampen som til slutt endte 3–3.

Dersom vi sammenligner sesongens tidlige kamper med seier og uavgjort som har kommet i oktober og november, virker det som om han har et godt poeng. Dersom stallen bare klarer å holde utviklingen i takt, kan forhåpentligvis laget rykke godt oppover. Vi velger å tro på optimismen til Dyche og Wood og krysser fingrene!