Etterlengtet seier på Turf Moor

(Burnley 1-0 Crystal Palace): Chris Wood sendte Burnley i føringen tidlig i kampen og the Clarets viste fram positive takter med Jay Rodriguez på banen. Palace presset hardt og jaget en utligning, men klarte ikke å finne nettet bak Pope og dermed fikk Burnley sin første seier denne sesongen. En etterlengtet seier.

Manageren tok omsider grep og plasserte Ashley Barnes på benken slik at Jay Rodriguez startet ved siden av Chris Wood på topp. Palace på sin side må klare seg uten Wilfred Zaha som sitter i selvisolasjon. Roy Hodgson sitt mannskap har gjort det godt på Turf Moor de to siste gangene med to seire på rad og Clarets veil helt klart gjøre noe med. Johann Berg Gudmundsson fikk sin 100.kamp for the Clarets.

Gjestene fikk kampens førte skuddforsøk og hjørnespark. Nick Pope avverget skuddet til Clyne (1′), men det ble lite produktivt ut av hjørnesparket. I det 7.minutt kunne hjemmelaget endelig slippe jubelen løs. Et McNeill-frispark ble klarert i feltet og noen berøringer senere havnet ballen hos Rodriguez som etter et lite overblikk sendte lærkula til Chris Wood på løp. Slapt forsvarsarbeid og spissen fikk overraskende mye tid og plass, og alene mot keeper Guaita gjorde han ingen feil og sendte Burnley i føringen! 1-0 på Turf Moor!

Burnley presset på og det var en fryd å se viktigheten av målet og vissheten at de var i føringen. Men det mentale overtaket varte ikke så lenge. Batshuayi (22′) fikk en fantastisk mulighet til å utligne midtveis i annen omgang etter utmerket forarbeid av Zaha-vikaren Eberechi Eze og James McArthur. Samme mann Batshuayi (27′) fikk skremmende mye tid til å løpe fra midtbanen til Burnley-feltet uten bli stoppet, men skuddet gikk til side for Pope.

Etter halvtimen ble det spennene på Turf Moor; Jay Rodriguez (33′), Dwight McNeill (34′), Jordan Ayew (36′) og Andros Townsend (37′) forsøkte seg på skudd, men det ble ingen nettkjenning for noe av lagene.

Det ble ingen bytter til annen omgang startet med en tidlig Palace-mulighet når van Anholt (49′) skremte Pope. I det 54.minutt viste Burnley herlige takter som startet med Charlie Taylor. Backen fosset langs kanten, fant McNeill som på side fant Berg Gudmundsson fullstendig umarkert og på løp. Islendingen sendte hadde maks uflaks, ikke nok med at keeperen kastet seg i motsatt retning, så traff skuddet tverrleggeren.

McNeill skremte laget med en sjelden feilpasning som tvang fram det beste i forsvarene like før timen og de påfølgende minuttene var Palace skremmende gode offensivt med flere gode muligheter. I møtet med et offensivt Palace-lag var det taktisk lurt med et bytte og Berg Gudmundsson ble ofret. Et noe merkelig valg ettersom lagets svakeste spiller, defensivt sett er Dwight McNeill. Når det er sagt er unggutten gull verdt å ha med fremover.

Rodriguez (72′) fikk en fin mulighet til å øke ledelsen i en god Palace-periode, men klarte ikke å overliste keeper Guaita. Gjestene fortsatte å se mye til ballen og ringreven Hogdson sendte utpå nok et angrepsvåpen i Christian Benteke. I tradisjonens tro tok det ikke mange minuttene på banen før Brady måtte av på grunn av skade. Rett før fulltid ofret Nick Pope seg for saken og avverget en meget god mulighet for Palace og Benteke (89′). Noen minutter senere var landslagkeeperen på bena igjen og fullførte kampen. Respekt.

I mellomtiden la fjerdedommeren til fire tilleggsminutter og Jay Rodriguez ble kåret til banens spiller. En verdig vinner og forhåpentligvis blir det mer å se av Jay istedenfor Barnes. Burnley dro i land en viktig seier og krabbet over nedrykksstreken. Sesongen har på mange måter startet.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson (Brady 67) (Pieters 84), Brownhill, Westwood, McNeill, Wood, Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Long, Pieters, Bardsley, Brady, Vydra, Long
Gule kort: Rodriguez 79, Lotwon 86

C.Palace: Guaita, Clyne, Kouyate, Dann, van Aanholt, Townsend, McArthur, Riedewald (Schlupp 67), Eze, Ayew, (Benteke 76) Batshuayi
Innbyttere: Butland, Ward, Sakho, Cahill, Mitchell, Schlupp, Benteke