Eventyreren ga et magisk poeng mot City!

(Burnley 1-1 Manchester City): City var det dominerende laget på Turf Moor og viste hvorfor de leder ligaen når en Danilo-perle ga dem ledelsen midtveis i første omgang. Burnley kom til noen spennende muligheter og etter et massivt press eksploderte det på Turf Moor når eventyreren Gudmundsson utlignet!

Burnley startet med ett bytte til storkampen mot Manchester City med Aaron Lennon, mens Ashley Barnes og Sam Vokes spilte på topp sammen. Noe som skapte noen reaksjoner for City og Pep Guardiola var valget om å benytte kun seks innbyttere i oppgjøret mellom to skadepregede lag.

Oppgjøret startet med to mindre muligheter for gjestene og to dueller der Barnes og Vokes trengte litt behandling, heldigvis kom begge seg opp på bena. Kort tid senere var det Nick Pope og Vincent Komany som trengte litt pleie etter en kollisjon. Etter kvarteret presset the Clarets City-spillerne og fikk opp pulsen på tribunen, uten at det skremte keeper Ederson for mye.

The Clarets fortsatte å skape litt spenning fremover, men det var City som skapte de farligste situasjonene og i det 21.minutt løsnet det for gjestene. Et kort hjørnespark havnet etterhvert hos Danilo som hadde mye tid og rom og sendte et flott skudd som gikk i krysset bak Nick Pope. 1-0 til City.

Selv om the Clarets lå under, var det på en måte en slags likegyldighet over det og det ga hjemmelaget en respektløs holdning. Sterling (27′, 29′) kom til fine sjanser, men Ben Mee som skapte en kjempemulighet i det 31.minutt og tvang fram en fantastisk redning av keeper Ederson etter en utsøkt volley.

Kompany og Otemendi gjorde en god jobb med å begrense plagsomme Barnes, men det åpnet for andre å utligne. Igjen kom Ben Mee (37′) nærmest, denne gang fra et hjørnespark. De Bruyne (38′) fikk satt inn et godt skudd, mens Aaron Lennon viste ferdigheter kort tid senere og skapte problemer for City som måtte brukte to-tre mann for å stoppe lynvingen.

Cork (43′) ville også være med på leken og fikk testet ut Ederson før fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, som følge av skadene i kampens første kvarter. Aguero (48′) prøvde seg fra kort hold, men fikk ikke overlumpet Pope så da ble lagene sendt i garderoben.

Annen omgangen startet med et offensivt Burnley som jaget en utligning og en gjenforening med Matt Lowton. Et Aguero-forsøk (47′) resulterte i fire hjørnespark etter hverandre før Danilo (50′) avsluttet det hele ved å brenne kula høyt over. Sterling (54′) og Danilo (56′) skapte fine muligheter før timen. Et sterkt City-periode fulgte.

Frispark og flere hjørnespark tvang Burnley til å forsvare seg heroisk og det meste av spillet foregikk på Burnley banehalvdel. De burgunder- og lyseblå fikk et håp i det 64.minutt når et Gudmundsson-frispark nesten resulterte i mål og nok en gang var det Ben Mee som var sist på ballen.

Aaron Lennon skapte en kjempemulighet i det 68.minutt etter et godt Burnley-angrep der vingens skudd tvang fram nok en utrolig redning av keeper Ederson. To minutter senere, følte Raheem Sterling seg som en struts etter å ha bommet på nærmest åpent mål fra kort hold. Burnley-fansen holdt liv i Turf Moor med allsang og oppmuntret sine helter.

Burnley kom stadig nærmere; Aaron Lennon (73′) kom til nok en god mulighet og Burnley viste stadig mindre respekt for serielederne. I det kampen gikk inn i det avsluttende kvarteret virket kampen mer åpen der Burnley jobbet fremover, mens City trillet ball og satset på kontringer.

Burnley-innleggene haglet og haglet mot City-feltet i løpet av kort tid og etter flere forsøk løsnet det for the Clarets! Innbytter Matt Lowton la inn det avgjørende innlegget til eventyreren Johann Berg Gudmundsson i feltet som fra kort hold fikk plassert kula i nettet bak Ederson!! Turf Moor eksploderte i det 82.minutt!

Ikke overraskende ble City mer offensive og jaget et vinnermål, Burnley forsvarte seg heroisk og sto imot. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og det ble noen nervøse sluttminutter i Lancashire, men et enormt løft for the Clarets i det dommeren blåste av kampen!

Burnley: Pope, Bardlsey (Lowton 46), Mee, Long, Taylor, Lennon, Cork, Barnes, Hendrick, Gudmundsson, Vokes
Innbyttere: Arfield, N’koudou, Wells, Lindegaard, Westwood, O’Neill
Gule kort: Long 37, Cork 41, Mee 72, Barnes 90+3

Man.City: Ederson, Danilo, Otamendi, Kompany, Walker, Gündogan, Fernadinho, De Bruyne, Sterling (Diaz 74), Aguero, B.Silva
Innbytter: Tosin Adarabioyo, Laporte, Zinchenko, Y.Toure, Bravo
Gult kort: Gündogan 63

TIlskuere: 21,658 (M.C. 2,458)