Takker fansen

Manageren mener fansen rolle i kampen mot serieleder City spilte en viktig rolle som var en sterk bidragsyter til at the Clarets aldri ga opp og Johann Berg Gudmundssons utligning smakte ekstra godt. 

Foto: BurnleyFC.com

Sannsynligheten for at noen lag kan ta igjen Manchester City er minimal og det så lenge ut til at det kom til å bli en oppskriftmessing seier til Pep Guardiolas mannskap etter at Danilos perle sendte gjestene i føringen midtveis i første omgang. The Clarets slet med å få ting til å gli, men klarte å få presset inn noen fine sjanser. Blant annet var Ben Mee nære ved to anledninger, men i annen omgang kom de seg og skapte stadig mer. Mot slutten av kampen ble det sendt et utall innlegg mot City-feltet, før det omsider løsnet på et Lowton-innlegg som fant eventyreren Gudmundsson og 1-1. Turf Moor eksploderte og fansen fikk lønn for sin verbale innsats gjennom hele kampen.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg starter med fansen fordi de var fantastiske idag. De var klare over utfordringen som lå foran oss og de visste at de har et lag som kommer til å gi alt, selv i denne vanskelige perioden, forklarte Dyche. City er seriens topplag, men energien fansen viste idag var fullstendig utmerket og det er noe som har endret seg i løpet av de siste årene. Selvsikkerheten deres tillater at spillerne kan spille på toppen av det og spillerne leverte. 

– Vi ble slått 3-0 to ganger av dem, så vi måtte endre noe. Vi ville spille på lange baller og forstyrre City, men samtidig så var det ikke lett å komme seg fremover og vi klarte ikke å få inn mange nok baller. Vi hadde allikevel en god sjanse, men i annen omgang etter å ha dempet deres gode start, kunne man se at vi vokste inn i kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Keeperen hadde en kjemperedning på forsøket til Aaron og like etterpå var de på motsatt side og bommet på en utrolig sjanse, som vekket fansen enda mer. Det hele endret seg i løpet av noen få minutter og plutselig vokste fansen, vi begynte å finne oss igjen. Det er vanskelig for dem å hele tiden være frempå og spesielt i løpet av 90 minutter, så vi måtte gjøre noe med det og scoret et fantastisk mål. 

Phil Bardley ble byttet ut i pausen, noe som viste seg å være nok en skade for et allerede skadepreget Burnley-lag.

Foto: BurnleyFC.com

– Det viktigste for meg er lagmentaliteten. Vi sliter litt om dagen og det er det gamle munnhellet som sier at sparker du en Burnley-kar, så hinker hele byen. Det er en følelse av det, fordi alle, hele gruppen, sier til hverandre, la oss sette i gang. Ingen gir oss noen sjanse i disse kampene bortsett fra oss selv og fansen vår. Jeg har fremhevet den mentaliteten i et par år nå, avsluttet en stolt Dyche.

Målscoreren var selvfølgelig meget fornøyd for å ha scoret et flott mål, et mål som sørget for å gi the Clarets nok et viktig poeng i Premier League. Selv om City hadde mange nok sjanser til å vinne kampen komfortabelt, så var de fortsatt avhengige av to klasseredninger fra keeper Ederson for å holde dem i kampen, den tredje sørget eventyreren for å gjør til sin.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en herlig ball fra Lowts og det var en vanskelig avslutning fordi den spratt rett foran meg og keeperen fikk en hånd på den. Han var i god form idag og hadde noen virkelig gode redninger, så jeg var veldig glad for å se ballen i nettet. Vi skapte noen gode sjanser og fikk testet ut keeperen deres, i første omgang hadde han en kjemperedning på forsøk av Ben Mee. Ære til oss for at vi skapte slike sjanser mot et så godt lag som Manchester City.

– Jeg ønsker flere slike baller i boksen og et par mål til, nå er det to mål på fem kamper og jeg vil fortsette i samme spor, forklarte islendingen og hadde sitt sene utligningsmål mot Liverpool i tankene, en kamp Liverpool vant på overtid.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en vanskelig liga og man må være på tåhev i alle kampene, noe vi gjør. Det er ikke mane lag som kommer hit og valser over oss. Som lag så gir vi oss aldri. Vi gir alltid alt i 95 minutter hvis det er det som må til og det viste vi idag, vi fikk en sen utligning og måtte forsvare oss litt, men holdt ut og fikk et viktig poeng. 

– Vi prøvde å presse i første omgang, men de var komfortable med ballen og fant alltid en måte å sende ballen. I annen omgang var vi litt mer bakpå og jeg mener vi var mer komfortable med det, men de er et flott lag så all honnør til oss som sikret et poeng mot et så godt lag. 

Foto: BurnleyFC.com

Selv om the Clarets står uten seier på ni kamper, så har fem av disse endt med poengdeling og dagens resultat forteller at Burnley har tatt poeng fra fem av topp-seks lagene denne sesongen.

– Vi har prestert godt de siste ukene, selv om vi ikke har vunnet, så det å få et poeng mot serielederne er aldri dårlig. Vi har ikke vunnet på et par kamper, men har møtt hard motstand og fikk poeng på Old Trafford og mot City idag. Vi har spilt bra og kommer til å fortsette med det. Vi har vært med i alle kampene, kanskje bortsett fra mot Tottenham hjemme, men det gjelder å være tålmodig og vi vet at seieren snart vil komme, avsluttet Gudmundsson.