Senket av svanene

(Swansea 1-0 Burnley): Første omgang på Liberty Stadium hadde noen sjanser, men lite givende. Annen omgang lå an til å bli bedre, men kampens første og eneste nettkjenning var signert Ki Sung-Yueng. Burnleys skuffende formkurve fortsetter..

Burnley gikk inn i kampen i deres mer kjente 4-4-2 med Vokes og Barnes på topp, samtidig som Matt Lowton startet i fraværet av skadde Phil Bardsley. Aaron Lennon fikk sin andre start på rad etter overgangen fra Everton.

Det startet noenlunde rolig på Liberty Stadium, men kampen tok seg opp etterhvert og begge lag var aktive fremover. Hendrick (4), Vokes (12) og Barnes (19) skapte sjansene for the Clarets før hjemmelaget ble mer offensive, men klarte ikke å skape de store sjansene.

Etter halvtimen begynte svanene å skape utfordringer for Burnley og det var en god blanding av flaks og uflaks med en god dose klabb og babb der ingen egentlig fikk til det de prøvde på. Clucas (37′) skapte den største sjansene for sto en Burnley-forsvarer i veien eller så ble ballen sendt over mål. Et Gudmundsson-frispark havnet etter en del fram og tilbake hos Aaron Lennon (45′) som prøvde på en avslutning, men skuddet var for svakt og da var det like greit å gå i garderoben.

Annen omgang startet litt bedre enn første og begge lagene var på hugget fra avspark. Ashley Barnes (50′ og 52′) var the Clarets’ farligste angriper i omgangens ti første minutter, men klarte ikke å overliste Swansea-keeper Fabianski. Gudmundsson sendte avgårde en salve i det 55.minutt som tvang fram et hjørnespark, men det endte med det.

Ki (57′), Vokes (63′) og Mee (67′) skapte omgangens muligheter før det plutselig var et kvarter igjen av kampen og friske bein ble sendt utpå. Swansea-innbytter Abraham (78′) ga hjemmelaget en frisk pust og i løpet av to minutter var han involvert i to sjanser. Svanene hadde våknet, så da trengte Burnley en ny dimensjon på banen og Nahki Wells ble presentert.

Det hjalp lite når Naughton snappet opp ballen og sendte den mot Ayew, som lurte alle ved å hoppe over kula og lot Ki Sung-Yueng (81′) få avslutte, koreaneren sendte avgårde en salve som gikk i kysset bak en utspilt Nick Pope. 1-0 til hjemmelaget. J.Ayew (87′) kunne ha økt ledelsen kort tid senere, men klarte ikke å overliste Pope.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, men det ble ingen flere mål. Burnley står fortsatt uten seier på elleve kamper, mens Swansea flyr høyt uten tap på ni kamper.

Swansea: Fabianski, Naughton, van der Hoom, Fernandez, Mawson, Olsson (Ayew 59), Dyer (Abraham 74), Ki, Carroll, Clucas, Ayew (King 90)
Innbyttere: Nordfeldt, Bartley, Routledge, Narsingh
Gule kort: Olsson 28, A.Ayew 90+1

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Long, Taylor, Gudmundsson (N’Koudou 85), Cork, Hendrick, Lennon (Arfield 74), Barnes, Vokes (Wells 80)
Innbyttere: Lindegaard, Ward, O’Neill, Westwood
Gule kort: Hendrick 56

Tilskuere: 20.176