Frustrerende og kontroversiell poengdeling

(Burnley 1-1 Southampton): En jevn kamp uten de store sjansene i første omgang tok seg opp i annen omgang hvor Ashley Barnes sendte Burnley i føringen. The Clarets så ut til å dra i land en etterlengtet seier, men dommeren var delaktig i det som skulle ende som en urettferdig utligning for the Saints.

Manager Dyche valgte å kalle tilbake Stephen Ward som var friskmeldt etter flere uker på sidelinjen og det var gledelig å se toppscorer Chris Wood på benken igjen. Det startet noe tamt og Burnley klarte ikke å skape noe stort av de sjansene de kom til, Gudmundsson (4′) og Lennon (11′) ga sine forsøk før kvarteret var spilt. Tadic (12′) og Redmond (25′) fulgte opp, men heller ikke de klarte å sette ballen i nettet, til tross for skudd på mål. Nick Pope sto stødig.

Det ble en del frispark og hjørnespark til begge lag fram mot pause, men ingen av lagene klarte å utnytte mulighetene.

Etter sidebytte fikk Burnley opp tempoet opp litt og var på hugget ganske tidlig uten å endre på resultatet. Fram mot timen var Burnley farligst med fem halvsjanser mot gjestenes ett. Ashley Barnes fikk en mulighet til å sendte Burnley i føringen like etter timen (62′), men det måtte fire frispark til før de omsider løsnet for spissen.

Jack Cork kjempet til seg ballen på Southamptons banehalvdel og brøytet seg fremover og sendte en herlig pasning til Aaron Lennon på venstrekanten. Vingen hadde tilstrekkelig tid til å se Gudmundsson i feltet og sendte kula mot islendingen, eventyreren klinket til og rett på keeper McCarthy som måtte gi retur. Ballen havnet på hodet til Jeff Hendrick som sendte ballen mot mål med et noe svakt nikk, men Ashley Barnes var på løp og nikken ballen i nettet rett foran hendene til Saints-keeperen. 1-0 til Burnley det 67.minutt! Noe som er verdt å merke seg er at Ashley Barnes ble dyttet i ryggen i feltet og falt, rett i forkant av Gudmundssons skudd.

The Clarets fikk blod på tann og fulgte opp med nok et fint angrep minuttet senere, men McCarthy var med på notene og avverget skuddet til Gudmundsson. Gjestene satte etterhvert utpå friske bein og begynte å komme til flere avslutninger; Carillo (73′), Sims (74′, 78′, 83′), Lemina (75′) og Stephens (78′) satt alle Clarets-forsvaret på prøve.

En ting som satte sinnene i kok for hjemmefansen var når Aaron Lennon tapte en duell med keeper McCarthy, som var greit nok i seg selv, men keeperen var utenfor feltet og hadde ballen i hendene.. Reaksjon fra dommeren? Ingen.. Det ble ikke bedre når Ashley Barnes ble dratt ned i feltet minutter senere og igjen var det ingen reaksjon fra dommeren.

Kampen gikk inn i det siste spilleminutt og en kontroversiell lidelse fant sted og her må det forklares. Ashley Barnes sender en pasning til Ashley Westwood på midtbanen og istedenfor at dommer Bobby Madley flytter på seg, så står han stille og Westwood løper dermed rett i han. Nathan Redmond har dermed ingen vansker med å plukke opp ballen og sette fart mot Burnley-målet og finner Sims på kanten som legger inn kula i feltet til Carillo som leverer til midten av feltet.

Kevin Long er på ballen, men blir dratt i trøya av Manolo Gabbiadini, Long faller og Gabbiadini (90′) har dermed fri bane. 1-1 og the Clarets har all grunn til å hate dommeren.

Burnley: Pope, Lowton, Cork, Mee, Barnes, Hendrick, Berg Gudmundsson, Westwood, Ward,Lennon, Long.
Innbyttere: Lindegaard, Taylor, Nkoudou, Marney, Vokes, Wood, Bardsley.
Gule kort: Barnes 90+1

Southampton: McCarthy, Soares, Stephens, Hoedt, Carrillo, Tadic (Gabbiadini 81), Romeu (Boufal 75), Ward-Prowse (Sims 68), Lemina, Bertrand, Redmond.
Innbyttere: Forster, Højbjerg, Pied, Bednarek.

Dommer: Bobby Madley
Tilskuere: 20,982