– Fantastisk

Manageren hyllet lagets fantastiske mentalitet etter at de burgunder- og lyseblå snudde oppgjøret mot Leicester og dro i land deres første seier på fem forsøk. Både manager og keeper Pope takker fansen for deres støtte og tålmodighet.

Det startet friskt på Turf Moor og Burnley var med i kampen hele veien, men en takling bakfra på Jack Cork ledet til en kontring og ballen havnet om sider hos Burnley-fødte Harvey Barnes. Angriperen gjorde ingen feil og sendte gjestene i føringen mot slutten av første omgang. Etter sidebytte dukket Chris Wood opp og utlignet på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Det ble etterhvert straffe til Leicester, men Nick Pope var briljant mellom stengene og avverget både straffen og en kjempemulighet av Vardy ikke lenge etter. Med litt over ti minutter igjen av kampen, dukket Ashley Barnes opp helt umarkert i feltet og sørget for at snuoperasjonen ble komplett.

Jeg mener det var en fortjent seier på mange måter idag. Vi trengte noen høydepunkter som gikk i vårt favør, men det var også en veldig god prestasjon. Det var en fantastisk mentalitet etter at vi ble stilt noen spørsmål. Vi har kommet langt i denne klubben og erfaringen vokser, men fansen var herlige i dag.

Foto: BurnleyFC.com

Ethvert spørsmål de hadde forsvant og alle støttet laget uansett resultat og det er så viktig for oss. Tenker du litt over det, så ville vi sagt at det var slik livet var i Burnley. Vi tar det som et komplement og ser fremover. Det gjorde vi idag med en både resultatet og prestasjonen.

Slike resultater minner deg om all jobben som legges ned. Spillerne har vært utmerkede hele uken og mentaliteten ble overført fra treningsfeltet til banen. Det var god energi i garderoben og en bevissthet rundt prestasjonen. Vi har en gruppe spillere som gir alt og det var synlig idag. Jeg var faktisk ganske tilfreds med første omgang, men i annen omgang satte vi i gang og spilte bra.

Foto: BurnleyFC.com

Vi utlignet fortjent og så etter straffen kunne du føle at energien vokste på tribunene igjen og spillerne ga fansen noe tilbake med en fantastisk seier. Det er ni poeng fra syv kamper og høres kanskje ikke mye ut, men dette er Premier League og det er en sunn tilbakekomst når du ser på lagene vi har møtt. I det større bildet sier det hvem vi er og vi må minne spillerne om dette hver uke.

Det er fortsatt mye jobb som gjenstår, men for klubber som vår må vi se på hele sesongen. Man kommer til å ha tøffe perioder og det kommer an på hvordan man reagerer og kommer ut av det. Idag viste vi hva som bor i oss, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Nick Pope ble kåret til banens spiller etter en solid prestasjon. Strafferedningen havner helt klart med i begrunnelsen, men også flere av Pope sine redninger var virkelig noe å være stolt over.

Som keeper håper man at det betyr noe når kampen er over og man går av banen så kan gleder man seg over å ha gitt noe til laget. Tre poeng er enormt, spesielt etter perioder uten seier over tid. Det føltes lenge siden sist. Å snu kampen slik vi gjorde sier mye om karakteren vår og prestasjonen var herlig. Fansen var utmerket og guttene brettet opp ermene og leverte en prestasjon vi kan være stolte av. Fra å ligge under, utligne og snu det, var enormt og alle spilte sin rolle idag.

Foto: BurnleyFC.com

Selvtillit er enkelt å snakke om og hardt å få tilbake. Har man det så må man beskytte det for det er viktig. Fansen hjalp helt klart til idag, de støttet oss selv når vi lå under og det sier mye om dem, om vår karakter og hvordan vi reagerte av å ligge under. Ett mål betyr ikke at kampen er over, men kan ta seg sammen og prøve. Vi brettet opp ermene, kom oss inn i kampen og gjorde det vi trodde på.

De kjenner til situasjonen og realiteten. De har vært med oss i vanskelige perioder tidligere og hjulpet oss mange ganger. Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre det igjen i fremtiden. Vi vil at dette skal være et vanskelig sted å besøke, de vet det og vi er stolte av det. Det er stort for en fotballklubb å samles slik, skape noe og prøve å dra hverandre i samme retning, sa Pope.

Foto: BurnleyFC.com