Fenomenalt resultat i Manchester

(Manchester United 0-2 Burnley): Burnley spilte med hjertet utenpå drakten mot ressurssterke United. Chris Wood sendte Burnley til himmels mot slutten av første omgang og Jay Rodriguez åpnet portene til den syvende himmelen i annen omgang. Uten tvil en takk for sist til milliardmaskineriet fra Manchester og Burnleys første seier på Old Trafford på 58 år.

Burnley stilte med uendret mannskap fra forrige kamp, men lot unge Mace Goodridge varme benken for første gang i sin Burnley-karriere. Goodridge erstattet Phil Bardsley som sliter med ryggen.

Kampen startet på flott vis med en gult kort-kategori takling av Jack Cork på Fred, men slapp dommerens vrede. Moro å kunne konstatere at mektige Old Traffod med kapasitet til 75.000 hoder ble overdøvet av 4-5.000 Burnley-fans. Etter seks minutters spill var det Anthony Martial sin tur til få behandling etter duell med Tarkowski, men det var en selvforskyldt lidelse av franskmannen.

The Clarets viste tegn til samme innsatsvilje som mot Leicester, mens hjemmelaget foretrakk en mer rolig oppbygging – som riktignok la opp til noen farlige situasjoner innledningsvis. Jay Rodriguez hadde en god start og sørget for å gi United og bastarden Jones noe å bryne seg på. Kampens første muligheter var signert Martial (15′) og Jay Rodriguez (16′), men ingen av spissene klarte å sette ballen i nettet.

Etterhvert som om gangen nærmet seg midtveis var det relativt jevnt i Manchester. Burnley hadde riktignok en barnesykdom med å gi fra seg ballen litt for enkelt og virket kanskje litt stresset. Lowton var en av dem som ikke levde opp til et forventet minimum av presise pasninger.

Fred (22′) presterte kampens første skudd på keeper uten å skremme Nick Pope nevneverdig. Wood (24′) fulgte opp med et skudd like utenfor mål.

McNeill (30′, James (32′) og Martial (33′) skapte gode muligheter like etter halvtimen og sistnevntes forsøk ble stoppet av en utmerket takling av Charlie Taylor. Bastarden Jones fikk naturligvis føle Burnley-fansen hat.

Så i det 37.minutt felte nettopp bastard Jones Jay Rodriguez i midtsirkelen og frispark til gjestene fra Lancashire. Innlegget ble måket inn mot feltet hvor den fant Ben Mee som stusset videre mot Chris Wood. Spissen klinket til kula på direkten og sendte Burnley i føringen! 1-0 til Burnley i det 38.minutt! United prøvde å svare med noen halvhjertede forsøk, men klarte ikke å bryte ned Burnleys robuste forsvar.

Annen omgang startet med et tidlig Burnley-press og i det 47.minutt skrek gjestene etter straffe når Fred skled boksen og var innom ballen med armen to ganger. De påfølgende minuttene ville Burnley mest, samtidig som de var robuste bakover.

I det 56.minutt raket United nok en gang. Et Burnley-angrep bygget seg opp sakte og rolig og kula havnet hos Jay Rodriguez. Den hjemvendte sønn sendte avgårde en salve fra noenlunde skrå vinkel og satte kula i det nærmeste krysset bak en håpløs og utspilt de Gea! 2-0 til Burnley på Old Trafford!

James (62′) og Mata (68′) forsøkte seg før hjemmelaget sendte utpå friske bein på Old Trafford. På tross av offensive bytter klarte ikke United å skape nevneverdig stort mot the Clarets. Med et kvarter igjen av kampen kunne man konstatere at Nick Pope har hadde lite å gjøre gjennom kampen, men presset økte stadig mer jo nærmere klokken tikket fulltid.

Clarets-forsvaret gjorde en heroisk jobb og ga alt for å holde på ledelsen og verne om eget nett. Lingard (81′), Greenwood (83′) og Martial (85′) prøvde på tannløse forsøk på noe som lignet på langskudd, men vi kan vel trygt si at bestemødrene våres hadde hatt bedre treffsikkerhet – med tresko. I det kampen nærmet seg fulltid strømmet hjemmefansen til utgangene satte innbytter Luke Shaw (89′) inn en redusering, men dommer Moss annullerte målet grunnet overfall på Jeff Hendrick.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og stadig flere ledige seter ble synlige på Old Trafford. Samtidig overdøvet fansen fra Lancashire de resterende 20.000 United-supporterne. Til ettertanke så har United-investeringene de siste årene kostet 600 millioner PUND.

Man.Utd: De Gea, Wan-Bissaka, Jones, Maguire, Williams (Shaw 68), Fred, Matic, Pereira, Mata, James (Lingard 69), Martial
Innbyttere: Romero, Bailly, Dalot, Shaw, Gomez, Lingard, Greenwood

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick, Cork, Westood, McNeill, Wood, Rodriguez
Innbyttere: Hart, Long, Pieters, Brady, Goodridge, Lennon, Vydra
Gule kort: Taylor 66

Dommer: Jonathan Moss
Tilskuere: 73.198