– Favoritt-resultatet mitt

Burnley-manager Sean Dyche fryder seg over 1-0-resultatet over Stoke City, som fikk the Clarets opp til en 4.plass på tabellen – riktignok før resten av runden skal spilles. Man kan trygt si at målscorer Barnes var i skyene, mens Premier League-debutant Charlie Taylor var stolt over å kunne spille foran sin far på tribunen.

Foto: BurnleyFC.com

Ashley Barnes dukket opp ett minutt før fulltid og satte inn kampens eneste mål, følgende ble at the Clarets rykket opp til en imponerende 4.plass og passerte de store gutta Liverpool, Tottenham og Arsenal takket være deres niende seier denne sesongen.

– Det var det beste resultatet denne sesongen. Det var en tøff kamp og det er viktig at man kommer ut av den med det rette resultatet, forklarte Dyche. Det må sies at forholdene var forferdelige og kampen var nok like fæl som været har vært i et par dager, men man må uansett finne en måte å vinne på og jeg er henrykt over at vi fikk det til. 

Foto: BurnleyFC.com

– Begge lag prøvde å få til noe under disse forholdene og begge gjord forsøk, men det er veldig vanskelig å vinne kamper på dette nivået og spesielt mot et lag som prøvde å svare på helgens resultat. Vi var under par i første omgang og måtte plante bena i bakken ved å gjøre de stygge sakene, men fant et øyeblikk med kvalitet mot slutten. For et fantastisk mål av Ash og han har gjort det tidligere. 

The Clarets har for vane å vinne med små marginer..

Foto: BurnleyFC.com

– 1-0 er et veldig godt resultat når du er en managere. Jeg husker når jeg spilte under Brian Clough og det var favoritt-resultat: ingen baklengs og et mål som ga seier. Kvelden er for alle å nyte, det er viktig at fansen har drømmer. For meg er det realiteter og vi må se mot nok en vanskelig kamp på lørdag.

– Vi har alle rett til å nyte dette og det gjør jeg også, fordi vi måtte finne en måte å vinne kampen på og de gjorde det vanskelig for oss. Men det er glemt på torsdag, den neste kampen er alltid det vi har fokus på og dette resultatet endrer ikke på noe. Men jeg er veldig fornøyd med et herlig resultat, avsluttet Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Det hele startet med et Tarkowski-innlegg fra eget felt som havnet hos Barnes i feltet, spissen spilte til Arfield og satte fart mot mål, i det samme øyeblikket sendte canadieren kula tilbake til Barnes som ikke gjorde noen feil mot Butland. Konkurransen om plassene er tøff og det var spissens 13. kamp som innbytter for the Clarets denne sesongen.

– Det er utrolig, ikke sant. Det er derfor man jobber hardt på treningene og heldigvis fikk vi belønning for strevet. Det er frustrerende å ikke starte kamper, men guttene har vært utrolige. Det er et lagspill og hvis jeg kan hjelpe laget på noe som helst vis, er det tilstrekkelig for meg. Det er derfor vi venter på sidelinjen, når sjansen byr seg så må man ut og prestere og guttene har vært fenomenale denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Scotty (Arfield) tok steget forrige helg og når Wardy uheldigvis måtte av banen, var Chas (Taylor) der og ventet. Longy (Long) kom spilte også i helgen og det blir spennende når de andre blir friskmeldte. 

– Det var en forferdelig kveld. Det var ikke den mest spennende kampen, men være spilte en rolle og heldigvis kom vi best ut av det. Fansens jubel til fansen var utrolig! Det er herlig, vi kommer til å nyte kvelden og trappe opp på treningsfeltet og fortsette det harde arbeidet. Det viktigste er å hente hjem poengene. Vårt mål er å få mer poeng denne sesongen enn det vi gjorde den forrige og bli værende i ligaen, og så vet man aldri hvor vi kan nå med slike prestasjoner, avsluttet målscorer Barnes.

Foto: BurnleyFC.com

Charlie Taylor ble hentet fra Leeds i sommer og er spådd en lysende fremtid. Mot slutten av første omgang ble Stephen Ward skadet og måtte av banen, dermed banet det vei for 24-åringen. På daværende tidspunkt var the Clarets redusert til en «fast» forsvarer i James Tarkowski. Chas har vist sine ferdigheter i cupene og var en stolt mann når han fikk muligheten til å spille i sin debutkamp på Turf Moor, foran faren sin.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var et stolt øyeblikk for meg og for familien min. Faren min var på tribunen, han får ikke sett så mange kamper, men var heldigvis til stede. Dette er derfor jeg kom hit, for å spille i Premier League og er glad for å ha oppnådd det. Wardy har vært utrolig denne sesongen, så jeg kan ikke klage, men jeg har måtte stå klar når det var behov for det og det skjedde. Det var ikke de beste forholdene, men alt dreide seg som tre poeng. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil si at (Xherdan) Shaqiri er en av de beste vingene i Premier League og er en vanskelig spiller å møte, men vi klarte å fullføre kampen uten baklengs og jeg lærte noe hele tiden utpå der. Jeg vil ikke si at det var i nærheten av vår beste kamp, men det viser hva som bor i oss. Vi kjempet og var solide, avsluttet Taylor.