Fletcher om opprykk, Cork og budsjett

Burnley ble priset ut av kampen om Jack Cork som tilbrakte over et år i Lancashire og den lilla- og lyseblå trøye – til massiv skuffelse for flere fans. Administrerende direktør, Paul Fletcher er overbevist at klubben uansett har budsjettet til å kjempe om opprykk.

Klubben har måttet tåle mye kritikk fra de mest ihugga supporterne etter at de feilet å sikre seg signaturen til Jack Cork, som valge å skrive under for Southampton nylig. Flere forum ble brukt flittig til å diskurere overgangen og sterke meninger ble ytret hvor blant annet et spørsmål som gikk igjen var; «hvor er de £16m pr sesong i fallskjem-penger laget får etter nedrykket fra PL». En avtale som strekker seg utover fire sesonger og spytter inn en pen slant i klubbkassen.

Klubben på sin side er sikker i sin sak at de ikke kommer til å bruke latterlige eller overprisede summer på spillere – noe som kan sette hele økonomiske strukturen til laget i fare. Klubbens mål er fortsatt å returnere til Premier League og adm.dir. Fletcher poengterer at det er mulig, da de har gjort det før, selv med et minimalt busjett.

De fleste Claret-fans husker opprykket i 2009 der Burnley sikret den siste plassen via Play Off under nåværende Bolton-manager, Owen Coyle. De lilla- og lyseblå møtte lag fullstendig overlegne i økonomi og enkelt-spillere verdt hele stallen til Burnley, sammenlagt. I disse dager hvor flere rike utenlanske forretningsmenn kjøper seg inn i fotballen, håper Fletcher at Eddie Howe og hans menn igjen kan gjenta suksessen fra 2009 – som en lokal-eid klubb.

foto: burnleyexpress.net

Absolutt, det er noe jeg er sikker på og grunnen til at jeg er sikker på det er at vi har fått det til før, poengterer Fletcher. Hadde jeg blitt spurt om det tre sesonger siden om jeg var selvsikker, ville jeg svart ja – og det samme gjør jeg nå. Vi jobber med et veldig stramt budsjett her ved Burnley FC, men vi har en intelligent, ung og dynamisk manager som vi vil støtte så godt vi kan. Det positive med Burnley FC er at klubben er eid av lokal mennesker, det er mange utenlandske investorer som tar over flere og flere klubber, og det er noe vi må konkurrere mot. 

The Clarets sikret seg sesongens første forsterkning i Ben Mee forrige uke på et sesong-langt låneopphold, men måtte se at yndlingen Jack Cork signerte for Southampton, fremfor Burnley. Samtidig som det kommer frem at Martin Paterson er ønsket av Portsmouth og to bud har allerede blitt avslått.

Det er usikkert om Burnley kommer til å investere tid og penger i å lete etter en «erstatter» for nevnte Cork og det kan virke som om Howe holder seg til de som allerede er i stallen og med en McCann som virker å være sterkt tilbake, tror Fletcher at Chris kan fylle hullet etter Cork. 23-åringen gjorde et imponerende comeback i april etter å ha vært ute grunnet en knedskade i over et år og signerte en to-års kontrakt med de lilla- og lyseblå nylig.

Selvfølgelig håpet vi å kunne signere Jack, men han var ikke vår spiller. Dessverre er det slik med lån, for enhver klubb; hvis de ikke gjør det bra, kan man sende dem tilbake og hvis de gjør det bra får de beundrere overalt. Det som gjorde dette enda vanskeligere var at fansen han og samme med direktørene og manageren – vi gjorde det vi kunne, men dessverre får man ikke alle spillere man ønsker seg.

– Men det er ingen katastrofe, men det var det for barnebarnet mitt i en alder av åtte som var sønderknust fordi Jack var hennes idol og hun var stormforelsket i han etter at hun fikk treffe han tre måneder siden.

– Samtidig som det var et snev av baktanke ved at Chris McCann signerte en to-års kontrakt etter å ha kommet seg etter skaden og hadde en fantastisk avslutning på sesongen. Man kan nok være uenig i at de spilter en lik rolle og at Chris vil være den naturlige erstatteren, men jeg her sikker på at Chris kommer til å passe perfekt i den rollen som må tettes. Det er min mening, avsluttet administrerende direktør, Paul Fletcher.