The Clarets kaprer 16-årig talent fra New Zealand

De lilla- og lyseblå satser tungt på nykomlinger og unge talenter; i sommer ble tre unge gitt stipend og blir nå forsterket av nok et spennende prospekt; New Zealands U-17-spiller Cameron Howieson.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Cameron Howieson har spesialisert seg på en offensiv midtbanerolle som har jobbet seg oppover i Mosigel AFC og ble belønnet med en plass på landets U-17 lag som nådde de 16 siste lagene under årets U-17 VM i Mexico. Unggutten besitter engelsk pass, takket være faren, David som har en skotsk far. Burnley be gjort oppmerksomme på spilleren takket være deres kontakt i Kiwi-landet, Ian Brennan etter en prøveperiode forrige sesong.

Vi ser alltid rundt og hvis det kommer noen anbefalinger, forfølger vi dem, forklarte Martin Dobson. Vi prøver å få inn unge og talentfulle spillere og nord-vest er et veldig konkurranse-belastet område som gjør at vi må utvide nettverket. Cameron kom inn mot slutten av forrige sesong og hadde et par treninger med ungdomslaget, vi likte det vi så og ønsket å forlenge vårt samarbeid ved å tilby et stipend. Det var en stor avgjørelse for han og familien, men han har alltid ønsket å spille i England.