Flood om klubbens økonomi

Klubbens administrative direktør, Brendan Flood forteller i et intervju med lokal media at manager Howe kommer til å ha penger tilgjengelige til spillerkjøp i januar, men understreker at klubben fortsatt har et stykke igjen før den er selvkjørt finansielt. 

Et ømfintlig emne ble atter en gang tatt på når herr Flood snakket med lokale Lancashire Telegraph tidligere idag angående klubbens finansielle situasjon. I sommer ble to store navn solgt til Bolton (Chris Eagles og Tyrone Mears), samtidig som flere andre førstelagsspillere byttet arbeidsgiver noe som skapte en sterke reaksjoner blant mange ettersom mange forlot, men kun et fåtall ble hentet inn. Konsekvensen ble at styreformann Barry Kilby måtte ut og roe gemyttene med et intervju der kritikerne fikk et svar på hvorfor ting ble som de ble.

Foto: BurnleyFC.com

Nedrykket fra Premier League var- og er følgelig en dyr affære, på sin måte vel å merke, med mange spillere knyttet til dyre kontrakter og bonusordninger. Av den grunn har også de høye herrer tilrettelagt den anerkjente fallskjerm-pakken for lagene som rykker ned, en ordning som innebærer en pengepott de fire neste årene, til å dekke nettopp de nevnte utgiftene slik at klubbene kommer seg på rett kjøl igjen.

Frustrasjonen bredte seg allikevel gjennom fansen og bedre har det heller ikke blitt når man tar en titt på tabellen og ser at det ungdommelige Clarets besitter en særdeles skuffende 18.plass. Mens Kilby fortalte tidligere i år at Burnley gikk £3.75m i underskudd forrige sesong, forteller Flood i et eksklusivt intervju at the Clarets fortsatt bruker mer penger enn de gjorde før opprykket og må kutte kostnadene ytterligere skal klubben klare å overleve av egne inntekter.

Lønnskostnadene er vår største kostnad, understreket Flood. Vi er på ingen måte de største pengebrukerne i divisjonen, men føler at vi må bruke mer enn det vi ønsker – vi er fortsatt i det øvre sjiktet når det gjelder lønnsutgifter. Nå bruker vi omkring £12m på lønn og det laget som vant opprykk brukte £9m – så vi investerer mer nå enn sist gang. Signalet til fansen er at vi må være ambisiøse, men samtidig realistiske.

Foto: BurnleyFC.com

Det er et godt brukt uttrykt, men hvis man har suksess en sesong kan man ha de ti påfølgende årene med trøbbel og det ønsker vi ikke. Heldigvis er alle i styret Burnley-fans og prøver å tenke som fansen mesteparten av uken, men når vi går på jobb må vi tenke på tall og være så gode vi overhode kan. Direktørene investerer fortsatt i klubben som fortsatt ikke er selvdreven, noe som kan overraske noen. Jeg antar at i perioden 2007 til 2009 investerte vi mye og det er nok ikke på det samme nivået nå, men jeg mener det fortsatt er ganske stor avstand fra fasilitetene til direktørene – hvis vi kan hjelpe og føler oss komfortable med det, så gjør vi det.

Vi kommer til å støtte han (manager Howe, red.adm) så godt vi kan. Presenterer han en ny spiller som vi føler representerer en god verdi og en mulighet for laget å bli bedre, skal vi prøve å støtte han. Jeg mener at vi har gjort det så langt det lar seg gjøre, avsluttet Flood.

Lancashire Telegraph skriver også at flere høytstående innad i klubben avkrefter at Barry Kilby er i ferd med å gi seg som styreformann.