Oppdatering fra Burnley-leiren

Det har vært relativt stille på nyhetsfronten fra førstelaget, men det har derimot skjedd litt av hvert på ungdomslaget og utvalgte spilleres landslag, samtidig som unge Wes Fletcher gir manageren hodebry med sin gode form og målteft. Redaksjonen oppsummerer noen nyheter.

Vi starter med U18-laget som har hatt bedre resultater å vise til enn førstelaget, noe som på en måte er et stikk til seniorspillerne, men samtidig også et indirekte press. Reservelaget vant som kjent 6-0 over Morecambe nylig, der blant annet Duff fikk sin comeback og mens førstelaget har pause viste U18-laget hva de er gode for ved å vinne sin åttende strake over U18-laget til Bury. Fremtidens lilla- og lyseblå soldater vant 2-1 etter mål av Jason Gilchrist som nettet i hver omgang og takket være den tidligere Manchester City-spillerens mål besitter U18-laget nå førsteplass i North West Youth Alliance.

Vi gir oss ikke helt med Clarets-ungdommene med det samme. Ikke bare gjør de det bra i deres liga, men også i den aldersbaserte FA-cupen der Terry Pashleys unge menn får vite om de møter Boston eller Bradford som spiller kommende tirsdag og oppgjøret om videre avansement finner sted 17.desember. Motstanderne er ikke å undervurdere ettersom Boston (Blue Sq. North) slo ut Lincoln United, Mickleover Sports, Pinxton, Stourport Swifts og Burton Albion før de nådde runde to, mens Bradford (League Two) slo ut Marine i første runde.

Foto: BurnleyFC.com

Som nevnt innledningsvis har Wes Fletcher vist gode ferdigheter ved å blant annet nette tre mål mot Morecambe nylig og med hat-tricken håper 20-åringen at sjansen for førstelagsspill er like rundt hjørnet etter å ha tilbrakt en del tid med naboene Accrington Stanley. Det siste oppholdet derimot var kortvarig, noe hovedpersonen forklarte på følgende vis.

Det var en god erfaring og jeg fikk inn et par mål, men jeg spilte ikke i rett posisjon og til slutt valgte jeg å returnere. Jeg ønsker å komme tilbake og vise alle, inkludert manageren hva jeg kan og presse meg selv så mye jeg overhodet klarer for å komme inn på førstelaget, forklarte Fletcher.

Manageren på sin side er fortsatt litt i tvil om 20-åringen er klar for førstelagsspill og håper at unge Fletcher er villig til å benytte seg av et låneopphold til, mens ungdomstrener Jason Blake mener at det snart er på tide for spissen å vise at han er god nok for førstelaget.

Wes kom inn og scoret et hat-trick, noe som er positivt for han. Alt man kan kreve av en spiss er å score mål når de er på banen og han gikk av banen med tre mål på samvittigheten, så jeg kan ikke krever mer av han, sa Blake kort.

På den internasjonale arena bidro David Edgar til at Canada sikret seg en plass til neste VM-kvalifiseringsrunde takket være et nødvendig poeng fra oppgjøret mot St. Kitts and Nevis. Forsvareren fikk sin sjette kamp på rad for the Canucks og fjerde strake uten baklengs som dermed er i gruppe med Honduras, Cuba og Panama der gruppevinner og nummer to er med videre.

Imellomtiden venter Alex MacDonald tålmodig på spilletid for U21-laget til Skottland som skal møte talentfulle Nederland i EM-kvalik kommende mandag.