Fornøyd Dyche håper på cup-eventyr

The Clarets hadde fikk den best tenkelige starten på året. Seier over Huddersfield sørget for å dra Lancashire-laget opp av bunnstriden etter mål av spissene Wood og Barnes. Seieren var også sjefen 100. med Burnley.

Foto: BurnleyFC.com

Etter fem kamper satt vi igjen med ett poeng. Det har vært mye hardt arbeid i bakgrunnen og se hvordan vi begynner å vokse igjen. Det er fortsatt mye som må gjøres, men resultatet har vært fantastisk. To seire på rad, hjemme og borte. En kamp hvor vi snudde og vant, jeg kan ikke be spillerne om mer enn det.

Foto: BurnleyFC.com

Vi vet at det gjenstår mye jobb, men vi begynner å se ut som oss selv igjen etter glippen mot Everton. Samholdet er synlig igjen og vi begynner å finne oss selv, men vi må gjøre det igjen og bygge på dette. Den eneste måten er å fortsette å prestere og opprettholde et høyt nivå.

Jeg er veldig fornøyd fordi dette var en krevende kamp. Vi var antageligvis favorittene etter forrige kamp, men vi vet at det ikke er enkelt å vinne etter hverandre i Premier League. Vi scoret et verdig mål etter i en god periode og så fikk de et rødt kort. I annen omgang beholdt vi roen og fortsatte å presse.

Foto: BurnleyFC.com

Fansen støttet laget og de var herlige fordi de kan bli litt utålmodige og vil at vi skal angripe. Men vi byttet på litt og fikk åpnet dem (Huddersfield) og det gikk. Jeg mener oppriktig vi dro i land kampen godt etter å ha snudd den og det er et stort pluss. Det er noe vi ikke har fått til på lenge, så det gir et psykologisk løft, sa sjefen.

Målscorer Barnes var naturligvis fornøyd med målet som sørget for at the Clarets vant et vanskelig bunnoppgjør.

Du kunne se gleden i ansiktene deres. Vi måtte stå på når vi også ble redusert til ti mann og det var fantastisk. Det var en stor seier og to på rad føles herlig. Vi har ikke kjent på det en stund og det var fint å gi fansen noe å juble over og glede dem. De stilte opp mannsterke, sang hele kvelden og hjalp oss underveis.

Foto: BurnleyFC.com

Alle var fenomenale over hele banen. Karakteren vi viste fra å ligge under 1-0 til å vinne er stort i Premier League. Det er aldri enkelt når de ligger dypt med ti mann og parkerer bussen. Vi måtte være tålmodige, bevege ballen raskt og samtidig angripe ved enhver mulighet. Man kunne se at det slet på dem og vi fikk lønn for strevet til slutt, avsluttet Barnes.

Foto: BurnleyFC.com

Neste oppgjør er mot Barnsley i FA cupen. Sjefen kan glede seg over at Steven Defour, Stephen Ward og Nick Pope alle er klare til kamp og kan få spilletid i tredje runde. Samtlige var viktige brikker i laget forrige sesong, men har vært ute med skader denne sesongen.

Steven Defour har en god sjanse denne helgen, det samme har Stephen Ward. Han gjør det bra og har trent et par uker nå. Vi kommer til å vurdere Popey også, men han er klar og desperat etter å spille. Vi har nå tre som må tas i betraktning, forklarte sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley har som kjent en liten stall og enhver forsterkning teller positivt. Lørdagens oppgjør åpner for at flere spille får hvilt seg etter de to siste kampene.

Dette inkluderer Kevin Long, Ben Gibson, Jeff Hendrick og spissduoen Sam Vokes og Matej Vydra. Selv om overlevelse i Premier League er hovedfokus, er sjefen lysten på et cup-eventyr.

Vår historie i cupen har ikke vært stor, men det er alltid tid til å rette det opp. Jeg har ofte snakket om min respekt for FA cupen. Vi har en mer konkurransedyktig gruppe nå og laget vi kommer til å sende ut kan vinne kamper, men de må levere en god prestasjon, avsluttet Dyche.