Avansement etter Wood-straffe

(Burnley 1-0 Barnsley, FA 3.r): En rar første omgang der offside var i fokus, men Chris Wood sørget for avansement etter straffemål på overtid.

Som forventet ble det flere endringer i lagoppstillingen til the Clarets, samtidig ble flere spillere plassert i noe uvante posisjoner. Tarkowski på høyreback, McNeill på høyreving og Charlie Taylor på venstreving. Kampen var historisk i det VAR ble benyttet på Turf Moor.

Gjestene var mest på hugget innledningsvis, men ingen av lagene klarte å skape nevneverdig store muligheter i åpningsminuttene. Rundt kvarteret begynte Burnley å få et lite grep om kampen og fikk utfordret Barnsley noe mer.

I det 19.minutt var Burnley i angrep og McNeill la inn i feltet, Vokes var i offside, men Vydra var hårfint innenfor. Sistnevnte ble på noe klumsete vis felt og dommeren pekte på straffemerke. Matej Vydra gjorde seg klar og rett før spissen skulle til å ta fart, vinket dommeren for offside allikevel etter tilbakemelding fra VAR-mannskapet. Skjebnens ironi, Burnley skal ikke få straffe.

Vokes (27′) skapte Burnleys første mulighet, men skuddet fra kort hold manglet kraft og ble avverget på enkelt vis. Gjestene fikk etterhvert en god flyt og fikk utfordret Clarets-forsvaret litt. Unge McNeill viste fine takter og bidro med spennende pasninger for hjemmelaget. Vydra skapte problemer for gjestene på topp.

Et Barnsley-hjørnespark i det 43.minutt ga mål til gjestene, men også her ble målscoreren blåst for offside – denne gang Hedges. Fjerdedommeren signaliserte to tilleggsminutter og det ble to hjørnespark til hjemmelaget. Kevin Long (46′) skapte to muligheter, men lagene gikk i garderoben målløse.

Annen omgang startet kampen med en kjempesjanse til hjemmelaget. Taylor la inn ballen i feltet og fant Dwight McNeill (46′), men unggutten sendte ballen like til side for mål. Thiam (50′), Vokes (52′), og Vydra (55′, 57′, 58′) skapte sjansene før Dyche valgte å bytte ut Stephen Ward med Johann Berg Gudmundsson.

Etter timen sendte gjestene utpå toppscorer Moore og Barnsley fikk en periode med mer ballbesittelse og skapte et par farlige situasjoner. McNeill (70′) fikk tidvis briljere i hjertet av midtbanen og ga gjestene hodebry. Dyche så muligheten til å forsterke angrepsmulighetene og sendte utpå Chris Wood og Jack Cork.

Det siste kvarteret så Burnley mye til ballen og skapte mange gode muligheter, men det ble veldig mange feilpasninger og dermed spolerte sjanser. Frustrasjonen vokste hos the Claretst og på tribunen. Gjestene fikk to frispark i farlig posisjon, men både Mowatt (87′) og Woodrow (88′) sendte ballen utenfor.

I kampens siste spilleminutt ble Matej Vydra igjen klippet ned i feltet. Chris Wood gjorde ingen feil og sendte Davies i feil retning. 1-0 til the Clarets ett minutt på overtid! Spissens tredje mål på like mange kamper.

Burnley: Pope, Tarkowski, Long, Gibson, Ward (Berg Gudmundsson 59), McNeill, Defour (Cork 77), Hendrick, Taylor, Vydra, Vokes (Wood 74)
Innbyttere: Hart, Mee, Berg Gudmundsson, Cork, Westwood, Barnes, Wood
Gule kort: Long 85

Barnsley: Davies, Williams, Pinnock, Lindsay, Cavare, Mowatt, Bähre (Gougal 83), McGeehan, Hedges (Moore 62), Thiam (Moncour 77), Woodrow
Innbyttere: Greatorex, Jackson, Brown, Dougal, Moncur, Adeboyejo, Moore
Gule kort: Williams 66

Tilskuere: 11.053