Perfekt avslutning på uken tross VAR-svakheter

Burnley gikk videre i FA cupen etter en Chris Wood-straffe i en kamp der VAR ble benyttet på Turf Moor for første gang. Manager Dyche har etterlyst bruk av VAR i ligaen, men forvirringen som oppsto rundt Burnleys første straffe får sjefen til å se svakheten ved systemet.

Hendelsesforløpet var følgende: McNeill la ballen inn i feltet hvor Sam Vokes var i offside, men lot ballen gå til Matej Vydra som var i hårfin posisjon. Tsjekkeren ble felt av en Barnsley-forsvarer og dommeren pekte på straffemerket. Noen diskusjoner senere, sto Vydra klar. Vydra skulle til å ta løpefart, når dommeren blåste offside på Vydra i hendelsen som førte til felling og straffe. Vel 90 sekunder senere.

Foto: BurnleyFC.com

Likeledes var det en del tid som gikk når Burnley fikk tildelt sitt andre straffespark for kvelden på overtid. Chris Wood satte ballen i nettet og sendte the Clarets videre i FA cupen. Sjefen reagerer på at VAR-dommerne bruker så lang tid på å bedømme hendelsen, uten at dommeren stopper spillet ved å ta opp ballen og avvente vurderingen fra VAR.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er en stor fan av konseptet (VAR), men rundt den første straffen så mener jeg tidsbruken var en vesentlig faktor. Dommeren lot det hele la sin gang og jeg vet at vi er i en lærefase, men dommeren burde ha tatt ballen og gått ut av feltet slik at det ikke oppsto forvirring.

Foto: BurnleyFC.com

Det virket å ta mer enn de 90 sekundene og da trodde vi at det var straffe, men samtidig så trodde vi de fem-ti første sekundene at det var offside. Hvis det er en avgjørelse som tar tid, må dommeren få ballen ut av feltet fordi Matej var klar til å løpe når dommeren ombestemte seg.

Det var tidsbruken som irriterte meg, ikke utfallet fordi når man vet at det er rett avgjørelse så fortsetter man bare videre. Timingen var rar og utfallet må bli tydeligere fordi ingen visste om det var straffe eller ikke. Selv til andre straffen, en sikker straffe, burde det ikke ta så lang tid. Også her måtte Woody vente og det mener jeg var unødvendig.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets gjorde åtte endringer i laget og hadde flere spillere i uvante posisjoner og sjefen er fornøyd med innsatsen.

Vi måtte sette sammen et lag og selv om de ikke hadde samme flyt, så var jeg fornøyd med det grunnleggende og hvordan de klarte seg. Vi mistet to høyrebacker som vi håper er klare til neste uke. James Tarkowski måtte steppe inn og jeg mener han gjorde det utmerket. Stephen Ward var tilbake og spilte bra.

Foto: BurnleyFC.com

Med Steven Defour prøvde vi å sette sammen hans retur med støtteapparatet og hans tilbakemeldinger underveis. Charlie Taylor måtte spille ving og så ble han flyttet ned igjen. Med alle disse tingene som foregikk så prøvde vi å vinne en kamp og jeg er veldig fornøyd.

Jeg skal ikke ta noe fra Barnsley fordi de kjempet hardt, spilte bra og har en god mulighet i ligaen denne sesongen. Men jeg føler vi hadde nok og gjorde nok til å vinne kampen, spesielt som en avslutning på det som har vært en viktig uke for oss, avsluttet sjefen.

James Tarkowski hadde to store oppgaver mot Barnsley; ene var å spille høyreback og andre var å lede laget som kaptein. Forsvareren fikk æren når Tom Heaton, Ben Mee, Jack Cork og Ashley Westwood ikke startet oppgjøret. Tarky ledet eksemplarisk.

Jeg har spilt litt der når jeg var på ungdomslaget til Oldham, så det var ikke helt ukjent, men jeg trivdes der ute. Jeg mener Barnsley spilte bra fotball, men det viktigste er at vi holdt igjen bakover. Der er alltid viktig å ikke gi bort sjanser i slike kamper. I annen omgang hadde vi et par gode sjanser og en straffe mot slutten som Woody satte inn og sendte oss videre. Han har funnet formen og forhåpentligvis kan han opprettholde den.

Foto: BurnleyFC.com

De som ikke hadde spilt på en stund fikk en smak på kamptrening igjen og jeg mener de gjorde det bra. Det er aldri enkelt med kamper som dette. Det forventes at du vinner når du møter lag fra lavere divisjoner, men de utfordret oss. Det var en bra dag og en kamp uten baklengs.

Det har vært en god uke for oss. Seks poeng på tabellen og visere i FA cupen. Vi må bygge på det nå som selvtilliten er tilbake etter en tøff periode. Det er flere store kamper som venter og forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette, avsluttet Tarky.