Fornøyd Dyche, nok en gang

 

Sean Dyche pressekonferanseSjefen var nok en gang en lykkelig mann etter å ha sett sitt Clarets-lag dra i land tre nye poeng mot et lag som kjemper for å komme seg ut av bunnstriden og det på en gressmatte som bød på vanskelige forhold. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley strammet grepet om toppen etter en sterk 3-0 seier over Charlton Athletic etter mål av Ashley Barnes som fikk sitt debutmål, Sam Vokes og Michael Kightly. Lancashire-laget fikk en treg start på the Valley noe som ikke bare skyldes utfordrende og hardtkjempende motstand, men også en gressmatte som uten tvil var vanskelig å spille på.

– Gressmatta var nok uten tvil den verste jeg hadde sett på lang tid og jeg mener de håndterte det bedre enn det vi gjorde de førte 15-20 minuttene og jeg følte Charlton startet friskt uten å true boksen vår nevneverdig. Vi begynte å finne tonen i kampen og befant oss på produktive plasser når et fint innlegg fant Barnes som med en bra avslutning endret kampbildet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er glad på hans (Ashley Barnes) vegne. Han har jobbet veldig hardt, har måttet vente tålmodig og fikk inn ett mål. Han kunne fort ha fått et til og jeg må si at keeperen deres presterte en fantastisk redning!

Manageren måtte sendte ut et lag uten to av deres store spillere; Danny Ings og Kieran Trippier, som begge er ute med skade. Uavhengig av det så endte det med deres 15. strake kamp uten tap, deres 16. kamp uten baklengs og ikke minst en debut for Chris Baird – som imponerte i Trippiers fravær. 32-åringen fikk følgelig skryt av sjefen og det samme gjorde fansen som nok en gang kom i hopetall.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Chris er en veldig intelligent spiller. Han kjenner spillet og det er en ro ved det han gjør, noe som kommer av å ha spilt å det øverste nivået. Det er verdifullt med kamper uten baklengs og laget verdsetter det. Tom var begeistret mot slutten og det var berettiget – alle forsvarerne verdsetter det like mye som oss. 

– Jeg følte fansen var fantastiske idag. De liker reisen vi er på og de har alltid vært positive, de kom ned hit i fjor i hopetall når det var en klossete periode for oss og vi fikk en fin 1-0 den dagen, og jeg husker støtten de ga oss de og det var det samme idag, sa Dyche.