Baird fornøyd etter debuten

Chis Baird pressekonferanseChris Baird var fornøyd etter sin første kamp for the Clarets, ikke bare ble det debut for han personlig, men Burnley vant også med det sterkeste borteresultatet denne sesongen etter mål av Ashley Barnes, Sam Vokes og Michael Kightly. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley festet grepet om toppen etter en komfortabel 3-0-seier og utvidet deres gode form til 15 kamper uten tap. Baird ble hentet til Turf Moor mot slutten av forrige uke for å erstatte Kieran Trippier og gikk rett inn i startoppstillingen for the Clarets.

– Jeg koste meg virkelig. Det var fint å være utpå banen igjen og få spille 90 minutter, samtidig som det var en flott seier. Det var litt press på meg, jeg ville ikke rote det til ved å slippe inn eller tape – det viktigste var at vi vant og jeg føler jeg gjorde det bra.

– Jeg var litt sliten med kvarteret igjen og kjente baksiden av leggen, men det var fordi jeg ikke hadde spilt på lenge og en en veldig dårlig gressmatte hjalp ikke heller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Spilleren sto uten kontrakt siden januar da Reading ikke hadde mulighet til å forlenge med 32-åringen, men var hyggelige nok til å la han trene med dem. Det var en tid med utfordringer, men hovedpersonen var glad for å bli gjenforent med to kjente fjes: tidligere kolleger Michael Duff og Sean Dyche.

Etter å ha skrevet under en kontrakt som holder han til klubben ut sesongen, er det stas å spille for et lag som gjør det bra og håper naturligvis på det beste – men en kamp av gangen.

– Det var vanskelig å står uten kontrakt og måtte trene på egenhånd. Mentalt sett så var det veldig, veldig hardt – en måtte holde ut og holde motet oppe. Jeg gjorde det og er mentalt sterk uansett, så nå er jeg her. Jeg og Duff kjenner hverandre ganske godt, han har erfaringen og det samme har jeg, vi spilte begge bra. 

Foto: @FordyFourEyes via Twitter
Foto: @FordyFourEyes via Twitter

– Jeg var på lån fra Southampton hos Watford første gang jeg traff Dyche og spilte ved siden av han. Han er akkurat den samme nå som da, han har ikke forandret seg og han har vært utmerket siden jeg har vært her. 

– Man vet aldri i denne ligaen, den er hard og alle kan slå alle. Selvtilliten vår er høy, spesielt etter 3-0-seieren og tre nye poeng. Det viktigste er at vi fortsetter i samme sport, vi kommer til å være hjemme i neste kamp og der har vi fansen med oss.

– Alle gangene jeg har spilt i Burnley, så har det vært veldig høyt. Det var mange fans som tok veien til the Valley og det var en herlig belønning for dem, sa Baird.